Hvem av dem er størst?

1 month ago 17



Max Verstappen passerte sist helg 200 Formel 1-løp. Hvor god er han sammenlignet med Lewis Hamilton og Michael Schumacher?

 Max Verstappen, Lewis Hamilton og Michael Schumacher. Foto: AFP, Reuters, AP
  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 30.08.2024 13:14

Motorsportbibelen Autosport har tallfestet hvor de tre sto etter 200 løp foran helgens Gran Premio d’Italia på Monza:

Etter 200 Formel 1-løp

Som vi ser hadde Michael Schumacher seks VM-titler i boks allerede etter 200 løp, mens Verstappen foreløpig har tre og Hamilton sto også med tre på det tidspunktet (nå syv). Schumacher har også klart flest løpsseirer.

– Jeg tenker at denne type statistikker bare understreker hvor vanskelig det er å sammenligne førere fra ulike tidsepoker, sier Viaplays Formel 1-ekspert Stein Pettersen.

– Det er ingen tvil om at Schumacher var dominerende i en periode med færre løp per sesong og ingen form for kostnadskontroll.

– Er de like på noen måte?

– Skal vi sammenligne de tre - er det kanskje Verstappen som ligner mest på Schumacher. Kanskje både i mindset og i måten de kjører bil på. En slags form for «hyperfokus» der de nesten ikke enser hva som skjer rundt dem i jakten på seier.

– Hva med Lewis Hamilton?

– Når det gjelder Hamilton så må vi i tillegg til de VM-titlene han har, ta med at han var ett poeng bak å vinne tittelen i sin første sesong, i tillegg til tittelen han tapte på siste runden mot Verstappen i 2021.

Stein Pettersen mener at en også må se hvilke førere de har hatt som parkamerater i de ulike teamene:

– I en materialdrevet sport som Formel 1 så må man også se på hvilke teamkompiser verdensmesterene har hatt - det vil naturlig nok også være med på å avgjøre. Hamilton tapte for Rosberg, Verstappen og Schumacher har vært klarere førsteførere de årene de har vunnet, sier Formel 1-eksperten.

PS: Michael Schumacher kjørte i alt 306 Grand Prix-løp. Lewis Hamilton har nå 347.

Read Entire Article