Huseklepp går glipp av Branns skjebnekamp: – Veldig rart

1 month ago 21



En gladnyhet på hjemmebane hindrer Erik Huseklepp (39) fra å reise til Kasakhstan med Brann.

 Eirik Horneland (t.h) må klare seg uten sin assistenttrener Erik Huseklepp til kampen mot Astana. Her etter 4–0-seieren over Fredrikstad 18. august. Foto: Thomas Andersen / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 25.08.2024 08:05

  • Se returoppgjøret mellom Brann og Astana på VG+ Sport torsdag.

Eirik Hornelands assistenttrener og hans kone Emilie venter sitt tredje barn i disse dager.

Det passer dermed dårlig med en 400 mil lang flytur til Almaty.

– Det er termin i løpet av den reisen, så da blir det vanskelig for meg. Da blir jeg hjemme. Det er det full forståelse for fra Brann og det er viktig at jeg er med min kone når det kan skje, sier Huseklepp til VG.

Brann-guttene tok med seg et 2–0-utgangspunkt fra hjemmekampen i Bergen. Torsdag venter returkampen mot Astana, men aller først en flytur på rundt ti timer.

For at turen skal bli så optimal som mulig tar Brann med seg Michelin-kokk Christopher Haatuft, ifølge Bergens Tidende. Tirsdag morgen tar charterflyetcharterflyetEt fly som er leid for en spesiell tur, ikke en del av vanlige flyselskaps ruter. av i retning Kasakhstan.

Men det blir altså uten Huseklepp. Som innrømmer at det ikke blir helt enkelt å sitte hjemme og følge den svært viktige kampen som kan føre Brann inn i gruppespill i Conference LeagueConference LeagueDen tredje høyest rangerte ligaen i Europa, etter Champions League og Europa League. .

– Det er klart det blir veldig rart. Det er første kampen jeg går glipp av siden jeg kom hit. Så det blir spesielt. Men vi har et veldig godt team rundt laget. Så de klarer seg uten meg. Det går helt fint, smiler Huseklepp, som fra før har har barn på henholdsvis tre og tolv år.

– Hadde det vært enklere hvis det var en kortere reise på noe vis?

– Det er jo rundt termindato, så det hadde vært vanskelig uansett hvis det var ute i Europa. I Norge hadde det kanskje vært litt enklere, sier Huseklepp.

Etter kampen var trener Eirik Horneland klar på at Brann har gjort sine forberedelser skikkelig før den noe spesielle kampen.

– Vi sender ned egen kokk, lagleder og driftssjef på forhånd. Jeg tror de har kommet langt der nede, og at det oppleves profesjonelt, sa Horneland etter hjemmekampen.

Klarer Brann å holde unna er de sikret minst 45 millioner kroner for å gå inn i gruppespillet i Conference League.

Read Entire Article