Hunter Biden erkjenner straffskyld i skatterettssaken

1 month ago 20



Han risikerer 17 års fengsel. I en uttalelse til mediene, sier han at han vil spare familien for en rettssak.

 David Swanson / AP / NTB
PRESIDENTSØNN: Hunter Biden forlater rettslokalet torsdag.- Hunter satte familien først i dag, sier forsvareren i en kommentar.   Foto: David Swanson / AP / NTB

Publisert 06.09.2024 01:27 Sist oppdatert 12 minutter siden

Hunter Biden, som er på plass i retten torsdag for svare på anklager om 1,4 millioner dollar i skatteunndragelse, har erkjent straffskyld.

Det opplyser forsvareren hans ifølge flere amerikanske medier, deriblant NBC News nyhetsbyrå AP.

Risikerer opptil 17 års fengsel

Hunter Biden, som er sønn av president Joe Biden, har tidligere nektet for nettopp dette. 

Han er nå tiltalt for å ikke ha betalt 1,4 millioner dollar i skatt, samtidig som han brukte store summer på «narkotika, eskorte og kjærester, luksushoteller og leieboliger, dyre biler, klær og andre personlige eiendeler», ifølge tiltaledokumentene. Han sa seg skyldig på alle ni tiltalepunkter. Dommer Mark C. Scarsi opplyste på forhånd at Biden kunne risikere opptil 17 år i fengsel, samt en bot på opptil én million dollar.

Straffeutmålingen er satt til 16. desember. 

– Etter alt jeg har utsatt dem for …

Aktoratet har ikke villet inngå noen avtale med Hunter Biden. Ofte kan en tiltalt som erkjenner straffskyld inngå en avtale med aktoratet der en tilståelse gir mildere straff og kortere rettergang. 

 Craig Hudson / Reuters / NTB
STØTTER: USAs president Joe Biden er her sammen med sønnen sin etter at de har vært i kirken i California den 24. august. Foto: Craig Hudson / Reuters / NTB

I en uttalelse etter rettsmøtet sier Biden at han ønsket å spare familien sin fra å måtte sitte gjennom en rettssak som kunne risikere å røpe pinlige detaljer om det trøblete og rusfylte livet hans.

– Etter alt jeg har utsatt dem for over årene, så kan jeg i hvert fall spare dem dette, sa Biden.

– Hunter satte familien sin først i dag, og det var en modig og kjærlig ting av ham å gjøre, sa Bidens forsvarer Abbe Lowell til pressen utenfor domstolen.

Dømt for våpenkjøp

Da han ble tiltalt i desember, var det første gang et barn av en sittende president ble tiltalt i en straffesak.

I juni ble Hunter Biden også dømt for et ulovlig våpenkjøp, mens han brukte narkotika. Den saken, som gikk i delstaten Delaware, kan bidra til strengere straff dersom han også blir dømt i den føderale skattesaken.

Rettssaken kan bringe fram opplysninger om Bidens jobb for et ukrainsk gasselskap og andre forretninger han drev mens faren var visepresident. Ifølge tiltalen har Biden junior tjent gode penger som styremedlem i det ukrainske Burisma-konsernet og et kinesisk pengefond.

(©NTB/TV 2)

Read Entire Article