Hovland med ellevilt comeback etter omdiskutert situasjon: – Hva er det som har skjedd her?

1 month ago 34



Viktor Hovland har slitt denne sesongen, men under St. Jude Championship i Memphis meldte nordmannen seg på i seierskampen.

Og det skjedde etter at lederen av turneringen havnet i en dramatisk situasjon.

Hideki Matsuyama hadde nemlig en klar ledelse mot slutten av den fjerde og siste runden av den første av de tre avgjørende turneringene i PGA-sluttspillet. Men på det syvende hullet oppstod det dramatikk.

– Hva skjer? Hva er det som har skjedd her? Spurte Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad.

Matsuyama ble tatt til side av dommeren, noe som skjer veldig sjeldent midt under en runde. I etterkant viste bildene at Matsuyama tråkket på nedslagsmerket til ballen før en putt.

– Det ser ikke ut til at den ligger i linja, men hadde den gjort det, så skulle han hatt to straffeslag, sa Eurosports kommentator Per Haugsrud.

Etter den kontroversielle situasjonen, så raste Matsuyama ned listene, og Hovland steg.

For mens Hovland leverte tre birdies fra hull 11 og inn, så endte Matsuyama med bogey på både hull 12 og 14. Plutselig var Hovland i ledelsen.

Hovland avsluttet turneringen på 15 under par, og det samme gjorde Xander Schauffele. Dermed deler de to andreplassen.

Matsuyama skjerpet seg, og leverte en god putt på det 17. hullet. Og plutselig var japaneren i tet igjen, med 16 slag under par før det siste hullet.

– Den er veldig vill, sa Bjørnstad om putten til Matsuyama.

Akkurat nå spiller Matsuyama for seieren. Hovland og Schauffele venter.

Hadde kniven på strupen

Med andreplassen ligger Hovland godt an til å kunne gjenta suksessen fra fjoråret. Da vant han PGA-sluttspillet etter de tre avgjørende sisteturneringene.

– Det er en stor seier for Hovland dette her, sier Bjørnstad.

St. Jude Championship er den første av tre turneringer i PGA-sluttspillet – hvor de 70 beste på rankingen fikk delta denne helgen.

Hovland var nummer 57 på rankingen, og nordmannen måtte være topp 50 for å spille BMW Championship neste helg. Den turneringen vant Hovland i fjor.

I avslutningen av sluttspillet helgen etter deltar bare de 30 beste. Nå ser det lyst ut for Hovland, som vant hele PGA-sluttspillet i fjor.

Publisert 18.08.2024, kl. 23.40 Oppdatert 18.08.2024, kl. 23.57

Read Entire Article