Holm scoret mot pappa – LSK fortsatt under nedrykksstreken

3 weeks ago 17

(Lillestrøm – Rosenborg 1–1) Etter seks strake tap tok Lillestrøm endelig poeng igjen. Men seieren glapp – takket være sønnen til LSK-trener David Nielsen.

1 av 2Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 15.09.2024 21:22

For like før klokken rundet 40 minutter skjedde det som måtte skje: Rosenborg-spissen Noah Jean Holm rev seg fri og satte inn 1–1-målet for gjestene.

Spissen skled på knærne i jubel – ikke mange meterne unna pappaen på Lillestrøm-benken.

Med scoringen sørget han for å utligne Thomas Lehne Olsens tidlige ledermål. Åtte minutter ut i kampen dukket han opp og hamret ballen i mål etter en småkaotisk dødballsituasjon.

To minutter før slutt fikk innbytter Ole Sæter en enorm mulighet til å nikke ballen i mål, men LSK-keeper Stefan Hagerup vartet opp med en spinnvill redning.

Det sikret Lillestrøms første poeng siden 28. juli, da Marius Lundemo berget ett poeng på overtid i 2–2-kampen mot Sarpsborg 08.

Dermed ligger Lillestrøm fremdeles under streken – nå à poeng med tabelljumbo Odd, som åpnet søndagsfotballen med en viktig seier mot Tromsø.

David Nielsen har fått oppgaven med å berge Lillestrøm fra et mulig nedrykk. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Rosenborg er fremdeles på vei oppover på tabellen. Forrige gang Lillestrøm tok poeng, var de to poeng foran RBK. Nå er det 13 poeng bak.

Trønderne har virkelig fått sving på sakene og sto med fire strake seirer i Eliteserien før søndagens uavgjortkamp.

Det var kok allerede før kampstart mellom de to tradisjonsrike klubbene. Politiet brukte gass for å holde supporterne adskilt, ifølge Romerikes Blad.

Rosenborg-svingen var bokstavelig talt i fyr og flamme. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det fortsatte underveis i kampen. Bluss og røyk utsatte kampstart med noen minutter. Tre ganger måtte dommeren sette kampen på vent på grunn av blussing.

Etter den tredje gangen opplyste speaker at dommeren vurderte å stanse kampen for en periode dersom det fortsatte.

Det var også nokså ampert i perioder – og dommer Sigurd Kringstad fikk voldsom pipekonsert av Lillestrøm-fansen på vei inn i garderoben.

Etter pause roet det seg litt. Rosenborg fikk mer kontroll på spillet med en småsyk Ole Selnæs inn på midtbanen etter hvilen.

Ole Sæter var nærmest scoring, men det endte altså uavgjort. «Rykker ned, rykker ned» sang RBK-fansen etter at poengdelingen var et faktum.

Mens Rosenborg kjemper om spill i Europa, har Lillestrøm en jobb å gjøre med åtte kamper igjen