Frisparkperle da England slo tilbake

2 hours ago 3

(Finland-England 1–3) England hevdet seg etter tapet mot Hellas og ga Finland sitt fjerde strake tap i Nations League.

• Henrik Davidsen Hellevik, VG

Publisert: 13.10.2024 19:53

Trent Alexander-Arnold fikk vist frem frisparkfoten mot Finland.

Fra omtrent 25 meter skrudde Liverpool-spilleren ballen oppe i krysset bak Finland-målvakt Lukas Hradeckys.

Før det hadde Jack Grealish gitt England ledelsen. Alene med Bayer Leverkusen-målvakten etter 18 minutter gjorde han ingen feil og trillet ballen i det lengste hjørnet.

Erling Braut Haalands lagkamerat fikk nylig sitt første barn sammen med partneren Sasha Atwood.

Seks minutter før full tid satte Declan Rice inn kveldens tredje for bortelaget. Finlands Arttu Hoskonen reduserte like etter på et hjørnespark, men til ingen nytte for finnene.

England og deres midlertidige trener Lee Carsley gikk på et overraskende 1–2-tap hjemme mot Hellas i forrige kamp, men fikk skuten på rett kjøl igjen i Helsinki.

Med seieren over Finland er England likt med Hellas på topp med ni poeng. Grekerne skal møte Irland senere i kveld, en kamp du kan følge på VG Live her.

Harry Kane var tilbake i Englands startoppstilling etter at han sto over kampen mot Hellas på grunn av en skade. Han spilte hele kampen mot Finland uten å få ballen i nettet.

The Guardians erfarne sportskommentator Barney Ronay skrev i en kommentar før Hellas-kampen at «det kan hende både Kane og England vil være tjent med at han legger opp på landslaget».

Kane fyller 33 år samme måned som neste mesterskapneste mesterskapVM i 2026. avsluttes, og 35 år når England skal forsøke å vinne EM på hjemmebane i 2028.

Ronay er kritisk til hva som gjør at Bayern München-spissen skal ha en større mulighet for å vinne et mesterskap med England om to eller fire år med en aldrende kropp.

Finland har slitt stort i Nations League. De har kun scoret to mål og har tapt alle sine fire kamper.

Det betyr null poeng og sisteplass i gruppen med England, Hellas og Irland.

Vinneren av gruppespilllet får en ekstra mulighet for å kunne være med i VM i 2026.