Høiby ilagt besøksforbud. Får ikke kontakte eks-kjæresten.

1 month ago 20



Kvinnen ønsket ikke besøksforbud like etter siktelsen mot Marius Borg Høiby. Dette har nå endret seg.

Marius Borg Høiby under regjeringens feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i 2022. Foto: Haakon Mosvold Larsen, NTB

Publisert: 03.09.2024 13:20 | Oppdatert: 03.09.2024 13:43

Det bekrefter den fornærmede kvinnens bistandsadvokat; Mette Yvonne Larsen, til Aftenposten tirsdag.

– Ja, det stemmer. Frem til mars 2025. Dette ble vurdert som nødvendig, men jeg har ingen andre kommentarer, sier Larsen.

Høiby er siktet for kroppskrenkelse, trusler og skadeverk. Kort tid etter at siktelsen ble kjent, kom det frem at kvinnen ikke ønsket besøksforbud. Nå er besøksforbudet ilagt. Det betyr at Høiby ikke på noe vis kan kontakte den fornærmede kvinnen – hverken fysisk eller digitalt.

Høiby og kvinnen har møttes flere ganger for å ordne praktiske ting etter natten da Høiby sier han slo henne og ødela ting i leiligheten hun bodde i.

Etter det Aftenposten får opplyst, har kronprinsessens sønn blant annet møtt den fornærmede for å befare skadene i leiligheten hun bodde i på Frogner.

Leiligheten fikk flere skader etter hendelsen. Kvinnen fikk også ødelagt flere personlige eiendeler.

I forrige uke, etter å ha vært i sitt første avhør med politiet, reiste Høiby til Italia. Forsvarer Øyvind Bratlien opplyste at Høiby reiste til Italia etter råd fra ham.

– Han har behov for ro, sa Bratlien.

Bratlien har så langt ikke svart på Aftenpostens henvendelser om besøksforbudet. Fredag i forrige uke sa han at 27-åringen ikke har tatt stilling til den nye siktelsen.

Politiet ønsker ikke å kommentere besøksforbudet. I forrige uke bekreftet Oslo-politiet at de har flyttet etterforskningen av saken til avsnitt for seksuallovbrudd og vold i nære relasjoner ved Sentrum politistasjon.

Politiadvokat Andreas Kruszewski bekreftet samtidig til Aftenposten at han er ny påtaleleder i saken.

Pågrepet og siktet

Høiby ble pågrepet av politiet på Jansløkka skole rett ved Skaugum. Der bor både han og kronprinsparet. Pågripelsen skjedde søndag 4. august – Høiby tilbrakte omtrent et døgn i arresten.

Han ble først siktet for kroppskrenkelse og skadeverk. Fredag for halvannen uke siden, ble siktelsen mot Høiby utvidet til også å omfatte trusler som ble fremmet i telefonsamtaler mellom fornærmede og Høiby søndag 4. august.

Høiby har tidligere kommet med en skriftlig uttalelse til pressen via sin forsvarer. Der innrømmet han at han «utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel». Han sa han ville ta ansvar for handlingene, og at han ville søke hjelp.

Høiby er ikke medlem av kongehuset, men likevel en del av kongefamilien.

Etterforsker i tre ulike saker

I tillegg til hendelsene han har erkjent, etterforsker politiet Høiby i to ulike saker der Juliane Snekkestad og Nora Haukland er fornærmet. Begge er ekskjærester av Høiby.

De har begge gått ut på sosiale medier og anklaget Høiby for psykisk og fysisk vold.

Politiet bekrefter at sakene etterforskes som brudd på Straffeloven §282 – mishandling i nære relasjoner.

Høiby er foreløpig ikke siktet i disse sakene.

Read Entire Article