Hockeyprofilen sto frem som trans: – Trodde ikke det skulle bli så stort

2 weeks ago 11



– Jeg misbrukte kokain for å klare hverdagen og for å få være meg selv. Jeg brukte det nesten som selvmedisinering. Det ble skikkelig destruktivt. Nå sitter jeg her i dag og er bare kjempeglad for at jeg fikk en positiv dopingtest og valgte å søke om hjelp der og da.

Det sier en åpenhjertig Kevin Lindskoug til SVT.

Det har nå gått ti dager siden han sto frem i den svenske avisa Aftonbladet som trans. VG omtalte senere saken i norske medier.

Han møter opp i studio i høye hæler, langt mørkt hår og har valgt å komme ut med hele seg.

Motsetningene er store til den Kevin Lindskoug han var for kun få måneder siden.

Da var han utenlandsproff og målvakt i den skotske klubben Glasgow Clan. Han hadde ti år bak seg som hockeyproff og hadde vært innom ti forskjellige klubber utenfor Sveriges landegrenser.

Selv om dette er drømmen for mange, ble dette marerittet for 32-åringen.

Kevin Lindskoug i kampen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Björklöven

SISTESKANSE: Kevin Lindskoug hadde en lang karriere som målvakt. Her fra 2015 da han var målvakt i den svenske klubben Björklöven.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

– Det fins definitivt hets i hockeyen, men det er ingen prater om problemet. Prater man om psykisk uhelse? Nei. Prater man om det å være LHBTQ+? Nei. Rusmisbruk er også vanlig, sier Lindskoug.

For han ble den positive dopingdommen på kokain og nedbrytningsstoffet bensoylekgonin redningen. Da den positive dopingdommen kom i juli, ble han utestengt fra all idrett i fire år.

Samtidig tok han valget om å vise frem den egentlige Kevin Lindskoug. For da han valgte å stå frem, begynte tilbakemeldingene å strømme på.

En ny start

– Jeg har fått mye kjærlighet og støtte. Det er fantastisk å se oppslutningen rundt saken min. Jeg trodde vel aldri at det skulle bli så stort som dette, sier Lindskoug til SVT.

Intervjuet med Aftonbladet ble starten på et helt nytt liv for den tidligere hockeyproffen.

Der han tidligere hadde skjult sin egen personlighet, valgte han nå å stå stolt frem i avisen.

Faksimile fra Aftonbladet av artikkelen om Kevin Lindskoug

«KEVIN KOMMER UT»: Slik var overskriften til svenske Aftonbladet.

Faksimile: Aftonbladet

– Fått tonnevis av tilbakemeldinger

Til Aftonbladet forteller Lindskoug at han ikke er homofil, og foretrekker å bruke begrepet «crossdresser» om seg selv.

Lindskoug omtaler også seg selv som «han».

– Det hjelper virkelig, spesielt om det er flere som vil komme og prate om det. Med meg så har det gått veldig bra, sier Lindskoug.

– Hvordan har støtten og kjærligheten vært? Hvor har den kommet og hvor mye? spør SVTs programleder.

Det er mye. Jeg har fått tonnevis av tilbakemeldinger fra folk som er støttende og folk som synes jeg er modig. Jeg håper virkelig at det er andre som tør å gjøre det samme, sier han.

Berømmes av hockeypresidenten

– Jeg syns jo det er den type mot vi selvfølgelig skal ta imot med åpne armer.

Det sier Tage Pettersen, som er president i Norges Ishockeyforbund, til NRK.

Etter å ha lest saken om Lindskoug mener Pettersen at det viser at det er rom for å være annerledes i det som ofte omtales som et maskulint miljø. Samtidig synes han det var oppsiktsvekkende lesning.

– Det er alltid vondt å lese at enkelte opplever at man må leve et dobbeltliv for å kunne være den man selv ønsker å være. Det skal selvfølgelig være takhøyde til at man skal kunne få lov til å være akkurat den man ønsker å være, også i situasjoner med laget og i hallen, sier Pettersen.

7EpkpfxY2do

HYLLEST: Ishockeypresident Tage Pettersen (til venstre) tildeler ishockeyveteran Patrick Thoresen gullpucken før privatlandskampen i ishockey mellom Norge og Frankrike i Sparta Amfi.

Foto: Annika Byrde / NTB

Etter at han var ferdig i skotske Glasgow Clan forteller svensken at han har tatt flere småjobber, blant annet som keepertrener hos Tegs SK Hockey i Umeå.

Da den endelige dopingdommen kom, ble han utestengt fra all hockey i fire år. Da ble det heller ikke mulig å ha jobben som keepertrener lengre.

– Jag var utrolig glad for å få være keepertrener og samtidig kunne være meg selv på fritiden, sier Lindskoug og fortsetter:

– Det er flere mødre som har skrevet at deres sønner er i en lignende situasjon. Det har vært veldig kult å lese, sier han.

Publisert 17.09.2024, kl. 06.48

Read Entire Article