Hizbollah-militsen i Libanon hevder å ha iverksatt «intenst» rakettangrep mot Israel

1 month ago 21



Les deg opp på partene i konflikten mellom Israel og Hamas og bakgrunnen for den her.


  • Hizbollah-militsen i Libanon hevder å ha iverksatt intenst rakettangrep mot Israel

    Andreas Brattåker Støyva/NTB

    Uttalelsen gjengis av nyhetsbyrået AFP. Forholdet mellom Israel og Hizbollah har vært svært spent den siste tiden, og det har vært en rekke angrep i grenseområdene mellom Israel og Libanon.

    Ifølge IDF skal Hizbollah-militsen ha avfyrt rundt 55 raketter fra Libanon, mandag morgen.

    Flere av dem skal ha blitt avskåret, andre skal ha slått ned i åpne områder. Det er ikke meldt om skadede eller drepte, skriver Haaretz.

    Saken oppdateres.

  • Blinken sier Netanyahu støtter USAs våpenhvileforslag

     Ronaldo Schemidt / AP / NTB

    USAs utenriksminister Antony Blinken har mandag hatt nok et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Dette bildet er fra et tidligere møte i slutten av januar. Arkivfoto: Ronaldo Schemidt / AP / NTB Foto: Arkivfoto: Ronaldo Schemidt / AP / NTB

    USAs utenriksminister Antony Blinken sier at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har forsikret ham om at han støtter USAs forslag om en våpenhvile i Gaza.

    Blinken sa at han hadde en konstruktiv dialog med Netanyahu, og at Netanyahu aksepterte hans forslag om å bygge bro over de uenighetene som eksisterte om en våpenhvile.

    Blinken sa at det nå er opp til Hamas å godta forslaget.

    Møtet varte i tre timer og ble holdt i en god atmosfære, melder Netanyahus kontor.

  • Skal etterforske anklager om grove seksuelle overgrep

    Israel lover en grundig etterforskning av saken der israelske soldater anklages for grove seksuelle overgrep mot en palestinsk fange.

    Israels utenriksdepartement lover også at internasjonale standarder skal overholdes når det gjelder behandlingen av fanger.

    – Israel er fortsatt solid i sitt engasjement for rettssikkerhet og en human behandling av alle fanger, der alle slags voldsanklager blir metodisk etterforsket av israelske myndigheter, skriver departementet i en uttalelse som ble offentliggjort søndag.

    I forrige uke ble det meldt at påtalemyndigheten hadde gitt ordre om at de mistenkte soldatene skulle settes i husarrest. Mishandlingen skal ha skjedd i Sde Teiman, en fangeleir som drives av det israelske militæret i Negev-ørkenen sør i Israel.

Publisert: 11.10.2023 06:10 | Oppdatert: 22.05.2024 14:18

Read Entire Article