Hizbollah etter personsøker-eksplosjonene: Har angrepet israelske militærposter

3 weeks ago 18



  • Personsøker-angrepet: – Drepte 19 medlemmer av den iranske revolusjonsgarden

    Personsøker-eksplosjoner drepte 19 medlemmer av den iranske revolusjonsgarden.

    Det melder The Jerusalem Post, som siterer det saudiske TV-kanalen Al-Hadath.

    I tillegg ble 150 andre medlemmer av revolusjonsgarden skadet i eksplosjonene, da personsøkerne deres eksploderte øst i Syria.

  • Bergen: Mann i 60-årene fikk slått ut flere tenner

    En mann har slått til en annen mann i ansiktet ved Byparken i Bergen. Den fornærmede har fått slått ut flere tenner, mens den mistenkte har forsvunnet fra stedet.

    Den skadede er en mann i 60-årene, skriver Vest postdistrikt til pressen.

    Politiet ble varslet om hendelsen klokken 14:11.

  • Teknisk trøbbel for flere banker

    Flere banker har problemer med sine betalingsløsninger, nettbank og Vipps.

    Kunder får ikke gjennomført betalinger på nett.

    Det skriver VG.

    – Vi har driftsproblemer som gjør at betalingstjenester i nett- og mobilbanken er utilgjengelig for våre kunder, sier kommunikasjonssjef Ida Paus i Sparebank1 utvikling til TV 2.

    Pressekontakt i Tietoevry sier at de har en teknisk feil i infrastrukturen som gjør at kunder i flere banker ikke får utført vipps-betaling eller betaling med mobil- og nettbank.

  • Dødstallet stiger etter storflommen i Sentral-Europa

    En kafé i Nysa, sørvest i Polen, er ødelagt etter at byen ble rammet av flom onsdag.

    En kafé i Nysa, sørvest i Polen, er ødelagt etter at byen ble rammet av flom onsdag. Foto: Krzysztof Zatycki / AP / NTB

    Antallet omkomne i forbindelse med storflommen i flere land i Sentral-Europa har steget til 23, idet tsjekkiske myndigheter melder om å funnet et fjerde offer.

    Den omkomne var en 70 år gammel kvinne som har vært savnet siden søndag, opplyser politiet i Tsjekkia. Fra før var tre bekreftet omkommet i landet, mens det fremdeles er åtte savnede.

    Siden forrige uke har stormen Boris ført til omfattende flom og styrtregn, med registrerte ofre også i Østerrike, Polen og Romania.

    Flommen har siden avtatt i Tsjekkia, noe som har avdekket omfattende skader. Samtidig beveger uværet seg mot Budapest i Ungarn og Wroclaw i Polen.

    Jobbet gjennom natten

    Frivillige og beredskapsmannskaper jobbet gjennom natten for å forberede den polske byen Wroclaw på storflommen. En rekke mennesker har jobbet med å plassere ut sandsekker for å befeste elvebredder og beskytte bygninger mot vannstanden som ifølge myndighetene når toppen torsdag.

  • Mye vind førte til lavere kraftpriser i forrige uke

    Kraftprisene gikk noe ned i forrige uke etter flere uker med økning.

    Kraftprisene gikk noe ned i forrige uke etter flere uker med økning. Foto: Geir Olsen / NTB

    Høy fyllingsgrad og stor vindkraftproduksjon i både Norden, Storbritannia og på kontinentet ga lavere kraftpriser i forrige uke.

    Det skjer etter flere uker med økte kraftpriser. Det var også høy produksjon fra uregulerbar vannkraft i deler av Sør-Norge, viser kraftsituasjonsrapporten til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

    Selv om det i perioder var høy produksjon fra både vind- og vannkraft, gikk den samlede produksjonen ned. Derfor gikk også eksporten ned.

    Gjennomsnittlige kraftpriser for forrige uke var på 47 øre pr. kilowattime på Sørvestlandet og mellom 7 og 8 øre/kWh i resten av landet. Både Sørøst- og Vestlandet hadde timer med negativ pris på tirsdagen.

    Sørøst-Norge har hatt høy magasinfylling som følge av en vinter med mye snø og en våt sommer. Dette, i tillegg til at det har regnet masse de siste ukene, bidro til at mange av magasinene nå nærmer seg fulle.

  • Inflasjonen i eurosonen falt fra 2,6 til 2,2 prosent

    Inflasjonen i landene som er med i eurosonen, falt i gjennomsnitt fra 2,6 prosent til 2,2 prosent i august. Dette er det laveste nivået på tre år.

    Tallene bekrefter det foreløpige anslaget som ble gjort 30. august, og kan ifølge analytikere føre til at den europeiske sentralbanken sette ned renten.

    Inflasjonen i hele EU falt fra 2,8 prosent til 2,4 prosent. Romania hadde den høyeste inflasjonen i august med 5,3 prosent, mens Latvia og Litauen hadde de laveste med henholdsvis 0,9 og 0,8 prosent.

  • Ekorn sørget for toginnstilling i England

    To ekorn av denne typen forårsaket en toginnstilling i England onsdag morgen.

    To ekorn av denne typen forårsaket en toginnstilling i England onsdag morgen. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

    Et tog fra Reading til Gatwick-flyplassen i England fikk med seg et par uvelkomne ekorn onsdag morgen. Da et av ekornene nektet å gå av toget, ble det innstilt.

    Ekornene, som ikke hadde kjøpt billetter, gikk på toget i Gomshall og ble forsøkt kastet ut i Redhill på 08.54-avgangen fra Reading.

    – En av de nektet å hoppe av og ble fraktet tilbake til Reading for å få løst denne tognøtten, melder togselskapet Great Western Railway i en uttalelse.

    Det er ikke uvanlig å se kjæledyr som for eksempel hunder på togene i England, men gnagere er et noe sjeldnere syn. Det er ikke kjent hva målet for de to ekornenes reise var.

  • Portugal erklærer katastrofe etter dødelige skogbranner

    Skogen brenner i åsene rundt Server do Vouga, en by nord i Portugal, tirsdag.

    Skogen brenner i åsene rundt Server do Vouga, en by nord i Portugal, tirsdag. Foto: Bruno Fonseca / AP / NTB

    Portugals statsminister har erklært katastrofetilstand i de områdene som er rammet av skogbranner. Flere land sender mannskaper og utstyr for å hjelpe.

    – Vi er veldig klar over at disse vanskelighetene ikke er over ennå, sa Portugals statsminister Luís Montenegro i en TV-sendt tale sent tirsdag.

    – Vi må fortsette å gi alt vi har og be om hjelp fra våre partnere og venner slik at vi kan styrke beskyttelsen av folk og eiendom, fortsatte han.

    Brannene har i flere dager herjet nord i Portugal, og det er hittil registrert sju dødsfall. Marokko sender opp mot fire brannhelikoptre som etter planen ankommer Portugal onsdag, ifølge portugisiske myndigheter. Fra før har Spania, Italia og Frankrike allerede sendt slukkingsutstyr, mens Spania også har sendt 230 militæransatte til å kjempe mot skogbrannene i nabolandet.

    Onsdag melder myndighetene om 42 aktive skogbranner, og over 3900 brannfolk og 1000 kjøretøy er mobilisert.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article