Historisk i Liverpool: Arne Slots drømmestart

3 hours ago 4



Ingen Liverpool-manager har fått en bedre start.

 Arne Slot vant sin niende av 10 kamper som Liverpool-sjef. Foto: GLYN KIRK / AFP / NTB

Publisert: 05.10.2024 15:25

VG Live

Nederlenderen har hoppet etter en fotballens Wirkola. Men Arne Slots resultater er klart bedre enn da Jürgen Klopp var nyansatt for ni år siden.

Bedre enn alle andre nyansatte managere også. Bare legendariske Bob Paisley er i nærheten av Arne Slots ni seire på de 10 første kampene.

Arne Slot har bare røket for Nottingham Forest. Ellers en perfekt resultatmessig start både i Premier og Champions League.

Her er tallene alle turneringer tatt med.

  • Arne Slot (2024/25): 9 seire – 0 uavgjorte – 1 tap
  • Bob Paisley (1973/74): 8-1-1.
  • Jürgen Klopp (2015/16): 6-3-1
  • Kenny Dalglish (1985/86): 6-3-1
  • Joe Fagan (1983/84): 6-2-2
  • Gérard Houllier (1998/99): 5-3-2
  • Rafael Benitez (2004/05): 5-1-4

Crystal Palace satte inn en offsidescoring etter bare 25 sekunder. Men etter det lille og avlyste sjokket handlet det bare om Liverpool.

Det tok bare n minutter før et etablert og baktungt hjemmeforsvar ble spilt ut av gjestene fra havnebyen.

  • 0–1: Kostas Tsimikas fant Cody Gakpo. Inne i feltet klarte Palace-debutant Trevoh Chalobah ikke å henge med Diogo Jota. Liverpool-spissen ga Slot en drømmestart kampen.
 Diogo Jota setter ballen forbi Palace-keeper Dean Henderson. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Liverpool hadde ballen i 78 prosent av tiden før pause, men keeper Alisson Becker måtte likevel varte opp med en god redning da Ismail Sarr fikk sjansen på overtid i 1. omgang.

2. omgang fortsatte på samme måte.

Liverpool hadde full kontroll på ballen, men det ble en konsentrasjonsprøve mot London-klubben. Crystal Palace står uten seier på de seks første kampene i Premier League.

Manager Oliver Glasner hadde tydeligvis ikke tro på at Palace skulle dominere fra start mot Liverpool. De ventet på en feil etter pause også.

Den kom fra formsterke Ryan Gravenberch mistet ballen. Hjemmespissen Edward Nketiah fikk en kjempemulighet, men skuddet gikk rett på Alisson.

Sjansen ble et vendepunkt. Glasner hadde akkurat gjort to spillerbytter og plutselig var bunnlaget med igjen. Men heller ikke Eberiche Eze traff da han fikk sjansen.

 Alisson Becker gikk av med det som ser ut til å være en skade på baksiden av høyre lår. Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB

Mindre enn kvarteret før slutt leverte Alisson Becker en merkelig klarering. Liverpool-keeperen la seg ned og holdt seg til baksiden av høyre lår. Alt tyder på en hamstringskade, som ofte holder en spiller ute i flere uker.

Også i september var brasilianeren ute med en lårskade. Da kom Caoimhín
Kelleher inn. Nå var det klart for Liverpool-debuten til Vitezslav Jaros.

Tsjekkeren fikk det enkelt da Eze fikk en ny kjempesjanse. Den svake avslutningen ble barnemat for 23-åringen.

Dermed ligger Liverpool topp av Premier League til 20. oktober.

I hvert fall.

Read Entire Article