Her er Haalands nye glis

1 month ago 18



Manchester City-stjernen shoppet Mercedes-Benz «G-wagen» på Sola i sommer.

BEIST: Illustrasjonsbildet viser en lignende bil som den Erling Braut Haaland har kjøpt hos bilforhandleren Hellestø Bilpaviljongen på Sola i Rogaland. Bilen på bildet er til salgs hos Bertel O. Steen Innlandet. Begge bilene er en Mercedes-Benz AMG G 63 fra 2021. Foto: Bertel O. Steen

Erling Braut Haaland har kjøpt en grå Mercedes-Benz G-klasse, også kjent som Geländewagen eller «G-wagen», av typen AMG G 63 fra 2021. Bilen ble registrert på Haaland den 7. august i år.

Børstraktoren går på bensin, har en topphastighet på 240 kilometer i timen og hele 585 hestekrefter, ifølge Statens vegvesen. AMG er Mercedes sitt datterselskap for biler med høy ytelse.

Det er ukjent hvor mye Haaland betalte for bilen. Hverken Erlings Braut Haalands far Alfie Haaland eller hans «finansdirektør» Egil Østenstad har besvart E24s spørsmål om bilkjøpet.

Forrige eier av bilen var bilforhandleren Hellestø Bilpaviljongen på Sola i Rogaland. Styreleder Bjarne Hellestø, som jobber med salg, ønsker ikke å kommentere saken.

TJENER FETT: Erling Braut Haaland tjener 61 millioner dollar eller rundt 640 millioner kroner i året, ifølge det amerikanske økonomimagasinet Forbes. Foto: Phil Noble / Reuters

– En legende og et ikon

E24 har imidlertid spurt Bertel O. Steen om å forklare hva slags bilmodell Haaland har kjøpt. Bilforhandleren har for øyeblikket en svært lik AMG G 63 fra 2021 til salgs for drøyt 2 millioner kroner på markedsplassen Finn.

– Det er en av modellene man trygt kan kalle en legende og et ikon, skriver Simen Overmo, salgs- og markedssjef i Mercedes-Benz hos Bertel O. Steen Innlandet, i en e-post til E24.

Overmo forklarer at G-klasse har en unik historie, som strekker seg hele veien tilbake til 1979.

Han opplyser at AMG G 63-modellen kan koste så mye som 3,8 millioner kroner. Den nyeste elektriske versjonen G 580, som vil begynne å leveres til norske kunder senere i år, koster 1,7 millioner.

– Selv om det er over 40 år siden bilen ble introdusert på det sivile markedet, er den populær som aldri før, skriver Overmo.

Bertel O. Steen solgte nesten 150 modeller på ett år etter at den siste G-klassen ble introdusert i 2018. Det er tre ganger så mange biler som på de ti foregående årene, ifølge Overmo.

– Nyeste iterasjon av G-Klasse er i praksis en helt annen bil å kjøre på vanlig vei, noe som antagelig øker andelen kunder som føler de kan bruke G-Klasse i hverdagen, skriver han.

Kjøpte super-Mercedes med oppkjøpstopp

Det er ikke første gangen Haaland har gått for Mercedes-AMG.

I februar skrev Dagens Næringsliv at Haaland og Ertvaag hadde kjøpt monsterbilen Mercedes-AMG One. Ifølge avisen kostet bilen 29 millioner kroner fra fabrikken, og 36 millioner kroner inkludert norsk moms. Det var ikke kjent for DN om de to ville eie bilen med like andeler hver.

E24 skrev nylig at Haaland og Ertvaag eier en «bilsamling» til 33 millioner kroner gjennom et felles selskap i Luxembourg, ved navn Aseg. Haaland eier 60 prosent av selskapet, mens Ertvaag eier 40 prosent.

Ved utgangen av 2023 hadde Aseg materielle eiendeler på 2,83 millioner euro eller rundt 33 millioner kroner med dagens kurs. Hele summen er verdien på en «bilsamling», ifølge notene i årsregnskapet.

Hverken Ertvaag eller Haalands finansdirektør Egil Østenstad har svart på hvorvidt det er superbilen fra Mercedes som ligger i Luxembourg-selskapet.

Read Entire Article