Her bør dere snu, Bernander

2 weeks ago 10



Det politiske flertallet i Kristiansand ønsker i sin politiske plattform å innføre fritt brukervalg i hjemmesykepleien. Nå kommer saken til politisk behandling i kommunen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

De økonomiske og administrative kostnadene vil være enorme for kommunen. Det må påberegnes økte driftskostnader i størrelsesordenen på 12 millioner kroner. Kommuneadministrasjonen er også tydelig på at det vil være en stor jobb å innføre fritt brukervalg, som vil komme på toppen av alt omstillingsarbeid i en allerede sterkt presset helsesektor. Videre skriver de at per nå har vi ikke gode nok digitale løsninger for å ivareta personvern. På bakgrunn av blant annet dette ønsker ikke administrasjonen å innføre fritt brukervalg i hjemmesykepleien på nåværende tidspunkt.

Høyre gikk til valg på trygg styring. Det vi dessverre altfor ofte er vitne til, er et politisk flertall som tar en del merkelige kamper. Det er svært få som roper på disse kampene, de har lite faglig støtte og ender ofte opp som fordyrende for kommunekassen. Det kommer tydelig frem når de ønsker å legge ned vaksinekontoret, selge Kilden parkeringshus og konkurranseutsette renhold i kommunen. I saken om å konkurranseutsette renhold snudde høyresiden til slutt. Det skyldtes et massivt press fra de ansatte og at tiltaket ville medføre økte kostnader.

Om høyresiden ønsker det beste for en allerede hardt presset helsesektor, lar de denne kampen ligge. Vi håper de klarer å se realitetene i saken, og lar de ideologiske skylappene ligge. Det er trygg styring i praksis, alternativet vil være et ideologisk mageplask. Pengene bør gå til å styrke førstelinjen, ikke kastes bort på et enormt administrativt rigg i en allerede presset helsetjeneste.

Read Entire Article