Hellas sjokkerte England på overtid – hedret avdød lagkamerat

2 hours ago 4



Et døgn før Hellas skulle ut til dyst på Wembley kom meldingen om at George Baldock (31) ble funnet død. Hans landsmenn gjorde ære på den avdøde backen.

1 av 6Foto: Paul Childs / Reuters / NTB

Publisert: 10.10.2024 22:43 | Oppdatert: 10.10.2024 22:58

VG Live

Fire minutter på overtid ordnet Benfica-spiss Vangelis Pavlidis seieren for bortelaget. England-spillerne løp i hverandre og klønet det ordentlig til i egen boks. Pavlidis plukket opp ballen og satte sitt andre mål for dagen. Tidligere i kampen hadde samme mann også fått et mål annullert for offside.

Det er første gang Hellas slår England i England.

– Hellas spilte med energi og sjel. De la seg aldri bakpå og fikk seiersmålet. For en kveld for Hellas, sa Roy Keane for Sky Sports om bragden på Wembley.

John Stones var kaptein på landslaget for første gang.

– Jeg synes det (at det beste laget vant). Jeg er knust. Første gang med kapteinsbindet og så får vi et slikt resultat. Men du må gi de honnør. De satt oss under press hele tiden, sa Stones til kanalen etter kampslutt.

https://@vgno/vgtv-stories?playlistId=Dk58Sot4T3hK9qUYLzZm6QPp

George Baldock var født i Birmingham i England, men endte opp med å representere Hellas på landslagsnivå. Onsdag ble 31-åringen funnet død. Torsdag gikk hans landsmenn og lagkamerater ut på matta for å møte hans fødeland.

Før kamp ble dødsfallet markert med ett minutt applaus. Da dommeren blåste i fløyta startet Europamesterne fra 2004 oppgjøret best på Wembley.

BBC-ekspert Paul Robinson var full av lovord om det greske lagets prestasjoner.

– Vi kan snakke om England, men du må virkelig gi det greske laget anerkjennelse. Det er et utrolig resultat for dem i kveld. Du trodde Jude Bellingham reddet England fra flause, men det forsvant ikke, oppsummerer tidligere England-keeper Paul Robinson på Radio 5 Live-sendingen.

Matchvinner Pavlidis ble kveldens store mann. Han sendte også grekerne i føringen tidligere i 2. omgang. Den scoringen markerte han og resten av laget med å løfte opp drakta til avdøde Baldock. Backen fikk 12 landskamper for Hellas.

Jordan Pickford rotet det til for seg selv og mistet ballen utenfor 16-meteren. Pricford tok ned ballen på låret utenfor 16-meteren, men klarte ikke å holde kontroll over ballen. Tasos Bakasetas reagerte lynraskt og gikk for avslutning, men på streken stod Levi Colwill og reddet på streken.

Foto: Paul Childs / Reuters / NTB

På det påfølgende hjørnesparket stanget Konstantinos Mavropanos Hellas i føringen, men midtstopperen ble korrekt avblåst for offside.

England løftet seg inn mot pause, uten å sette målvakt Vlachodimos på de store prøvene. Etter pause gikk det derimot ikke lang tid før scoringen kom.

Venstreback Koulierakis fikk gå nesten upresset helt inn i Englands 16-meter. Ballen endte til slutt hos Vangelis Pavlidis som driblet seg fri fra tre engelske oppassere før han sendte Hellas i føringen. Og feiringen var av den spesielle sorten. Først løftet Pavlidis sørgebåndet opp mot himmelen - før laget løftet frem landslagsdrakten til Baldock.

 Også på sin andre scoring så Pavlidis mot himmelen og pekte på sørgebåndet. Foto: Paul Childs / Reuters / NTB

Like etter scoringen gikk vondt fra verre for England. Bukayo Saka haltet av banen.

Scoringen virket ikke å vekke vertene. En time ut i oppgjøret doblet Hellas ledelsen. Igjen ble de avblåst for offside.

Da tok Lee Carsley grep på topp. Anthony Gordon ble ofret til fordel for Ollie Watkins. Aston Villa-spissen fikk en sjanse med en gang, men avslutningen fra 14 meter gikk over tverrliggeren.

Ti minutt før slutt trodde Pavlidis at han hadde doblet ledelsen - men for tredje gang i oppgjøret ble en gresk scoring annullert for offside.

Det var kanskje advarselen England trengte. Ollie Watkins spilte førtifem grader ut fra dødlinja. På 16-meter dukket Jude Bellingham opp - og han utlignet med en kontant avslutning.

Norge slo Slovenia 3–0 torsdag. Få reaksjoner fra spillere her:

Read Entire Article