Helgelending tiltalt for omfattende vold

1 month ago 32



22. august 2024 kl. 05:45

Skal utdanne svindeljegere på Helgeland

Norges første svindeljegere blir utdannet på Helgeland

Bekjempelse av økonomisk kriminalitet blir en del av studietilbudet ved Campus Helgeland.

Regjeringen har bevilget 2,5 millioner kroner til prosjektet som skal lages i regi av Handelshøgskolen ved Nord universitet. Et slikt studietilbud eksisterer ikke ifra før, og er et samarbeid mellom Sparebank1 Helgeland, IT selskapet Tietoevry, og Nord universitet. Det forteller førsteamanuensis- og prosjektleder Krister Salamonsen.

– De som sitter på denne kompetansen til nå er små miljøer i et lite utvalg av bedrifter. Med tanke på hvor bredt og altomfattende dette er, ser vi at flere organisasjoner trenger å få denne kompetansen inn til seg.

Ifølge Finans Norge ble norske bankkunder i fjor svindlet for én milliard kroner.

Administrerende direktør i Sparebank 1 Helgeland, Hanne Nordgaard, sier det er gledelig at Nord universitetet starter denne utdanninga, i en verden hvor de kriminelle har flyttet inn fra gata, inn i den digitale verden.

– Det er mye mer lønnsomt for de kriminelle å sitte på store call-sentre med digital kriminalitet enn å gå ut i gata og montere utstyr på minibanker. De følger der de lettest får tak i pengene. Det er nå digitalt, sier Nordgaard.

Går alt etter planene skal det nye studietilbudet være på plass fra høsten 2025. Forhåpentligvis vil man med det ligge et hestehode foran svindlerne.

Read Entire Article