Har du hørt om «airport-aesthetic»? Ny trend skaper hodebry ved en del flyplasser.

3 weeks ago 24



Men det er ingen fare for at det vil skape kø ved norske flyplasser, ifølge Avinor.

Et dempet forsøk på å kuratere ting og tang før avreise (inspirasjon hentet fra CNN og diverse sosiale medier). Foto: Illustrasjonsfoto: Camilla Flaatten

Publisert: 19.09.2024 19:30

Det meste kan brått bli en trend på sosiale medier. Noe av det siste i rekken er å «pynte» plastkassene som skal sendes igjennom sikkerhetskontrollen. Det kalles «airport-aesthetic» på sosiale medier som Tiktok og Instagram. Eller flyplass-estetikk på godt norsk.

Det tas altså bilder av alt det løse en legger oppi kassen som sendes gjennom sikkerhetskontrollen. Og det skal danderes hvis det er mulig. Ifølge CNN har det skapt hodebry ved en del flyplasser og skapt mer kø enn nødvendig i sikkerhetskontrollen – siden det tar tid å fikse kassen slik at bildene en tar blir perfekte.

«Det var jeg som startet den trenden»

Den ivrige globetrotteren og reiseforfatteren Gunnar Garfors sier han ikke har fått med seg akkurat den trenden, men at han i 2011 tok bilde av det han beskriver «som et legendarisk flyplassbrett» på Nauru. Brettene var i tre, noe han ikke hatt sett før.

– Det er jo mulig at det var med på å starte trenden, humrer han.

Kassene til sikkerhetskontrollen på flyplassen på Nauru er laget i tre. Dette bildet tok Garfors den gangen og delte på bloggen sin. Foto: Gunnar Garfors

– Forbudt å ta bilder i sikkerhetskontrollen

Her i landet har ikke trenden vært så synlig at det er blitt et problem.

– Dette er ikke noe vi har lagt merke til på våre flyplasser, sier Ylva Celius Trulsen. Hun er kommunikasjonsrådgiver i Avinor.

Deres prioritet er å sørge for god flyt og effektivitet i sikkerhetskontrollen.

– Generelt anbefaler vi å la verdisaker og små gjenstander som ikke er elektronikk eller væske, bli liggende i vesken eller sekken gjennom røntgenmaskinen, sier hun.

Og legger til at dersom de ligger løst er det en risiko for at de faller ut av boksen eller blir gjenglemt.

– Å ta bilder i sikkerhetskontrollen er dessuten forbudt. Et godt tips til de som ønsker å ta slike bilder, er å gjøre det etter sikkerhetskontrollen. Da kan du ta med boksen til et av bordene i nærheten og knipse i vei, uten risiko for å lage kø. Husk bare å rydde boksen på plass etter deg, sier Trulsen.

Hun har laget en video som viser hvor effektiv en kan være gjennom sikkerhetskontrollen – se den under:

Read Entire Article