Hånet Haaland i EM-sang – nordmannen svarte i storkampen

1 month ago 28

– Det er som det pleier i Premier League for Manchester City. Erling Braut Haaland starter sesongen med å score, kommenterte Viaplay-Ekspert Tor Ole Skullerud.

For en måned siden ble Haaland hånet av spanske Marc Cucurella. For i Spanias feiring etter EM-seieren stod Chelsea-backen på scenen og sang følgende:

– Haland skjelver, Cucurella kommer.

Sangen ble sunget foran flere tusen oppmøtte spanjoler etter triumfen. Men i Manchester Citys åpningskamp i Premier League, svarte Haaland på tiltalen.

For etter bare 17 minutter brøytet Haaland seg gjennom Chelsea-forsvaret, og puffet til slutt vekk Marc Cucurella før han chippet ballen i mål til 1–0 for Manchester City.

– Selvfølgelig havner Haaland og Cucurella opp i den duellen som fører til målet. Det er som det er skrevet i stjernene, og den sterkeste stjernen der ute er Haaland, sa Viaplay-Ekspert Pål André Helland i pausen.

Etter scoringen florerte det med reaksjoner på X/Twitter, og Cucurella fikk høre det.

– Cucurella angrer nok kanskje på sangen nå, skrev Sportbible på X.

Haalands scoring i hans 100. City-kamp var med på å sørge for at den regjerende seriemesteren Manchester City til slutt vant 2–0.

S5sFdTiWCD8

MÅLGIGANT: Erling Braut Haaland hadde ingen problemer mot Marc Cucurella da han satte sin 64 scoring på 67 kamper i Premier League.

– Svakt keeperspill

Haaland ble første omgangs eneste målscorer, og det var et Chelsea-lag som jaget scoring og poeng i den andre omgangen.

Chelsea-spiss, Nicolas Jackson, som hadde en scoring annullert for offside i første omgang var nære scoring ved flere anledninger, men det ville seg ikke for den senegalesiske spilleren.

I det 65. spilleminutt var Haaland og Cucurella i nok en duell der Haaland kom seg foran spanjolen i sekstenmeteren, og spilte ballen videre til Rico Lewis som trodde han la på til 2–0 for bortelaget.

Men dommer, Anthony Taylor, ga frispark imot Haaland og gult kort etter at nordmannen stemplet Chelsea-forsvarer Levi Colwill i forkant av pasningen.

Med under ti minutter igjen av kampen valgte tidligere Chelsea-, og nå City-spiller, Mateo Kovacic å sette fart fra midtbanen, og like utenfor sekstenmeteren skjøt kroaten ballen i mål via hanskene til Robert Sánchez.

– Jeg synes det der er svakt keeperspill av Sánchez, men det tar ikke vekk presentasjonen til Kovacic som mest sannsynlig avgjør kampen her, sa Skullerud.

WH44G7p0ol0

AVGJORDE KAMPEN: Mateo Kovacic sørget for 2–0 og avgjorde kampen mot sin tidligere klubb, Chelsea.

Målgiganten

Den norske stjernen gjorde som han pleier å gjøre i sesongåpningen i Premier League.

For med to scoringer i sesongåpning i både 22/23- og 23/24-sesongen var oddsen lav for at Haaland skulle score i åpningskampen i sin tredje sesong for de lyseblå.

2775drx4mSE

STOLT: Erling Braut Haaland viste stolt frem trofeet sitt som den mestscorende spilleren i 22/23-sesongen i Premier League.

På 100 kamper har Haaland scoret smått utrolige 91 mål for City. Ingen spiller i alle konkurranser i de fem beste europeiske ligaene har scoret flere mål enn han.

Han signerte for City før 22/23-sesongen og kunne notere seg med 32 mål i Premier League-debuten.

Det var ny rekord for antall scoringer i en sesong med 38 kamper i England.

Forrige sesong fortsatte nordmannen å levere, og kunne igjen løfte pokalen som sesongens toppscorer på det øverste nivået i England med 27 scoringer.

Blir han toppscorer i sin tredje strake sesong er det kun Arsenal legende, Thierry Henry (4), som har blitt det flere ganger enn nordmannen.