Hamas: Yahya Sinwar døde i kamp

3 hours ago 4



 MOHAMMED SABER / EPA / NTB Foto: MOHAMMED SABER / EPA / NTB

Fredag bekrefter Hamas at lederen er død.

fredag 18. oktober kl. 14:17

Hamas-lederen Yahya Sinwar ble drept i et angrep torsdag.

Det bekrefter en høytstående Hamas-tjenestemann fredag, melder Reuters.

Tjenestemannen har uttalt at Sinwar døde i kamp. Han sier samtidig at Sinwars død vil bli en «forbannelse» for motstanderne.

Sinwar ble utnevnt til Hamas' øverste leder 6. august i år, etter at den tidligere politiske lederen Ismail Haniyeh ble drept i Teheran 31. juli.

Før dette var han Hamas sin politiske leder på Gazastripen.

En talsperson for det israelske militæret (IDF) fortalte til VG tidlig torsdag at tre personer ble drept under en operasjon på Gazastripen. Senere bekreftet  Israels utenriksminister og IDF at Sinwar er drept.

Utenriksministeren sa da at dødsfallet skaper en mulighet for å frigjøre gisler og at det legger til rette for en endring som vil føre til en ny realitet på Gaza, ifølge nyhetsbyrået AFP.

 Sosiale medierDØD: Dette bildet har den offisielle kontoen til staten Israel delt på X i en video, som hevder å vise hvordan Sinwar ble drept. Flere lignende bilder har florert på sosiale medier, uten at VG har klart å verifisere disse. Alle bildene er publisert den 17. oktober. Bildet viser det som skal være Sinwar i ruinene av en sammenrast bygning med store skader. Foto: Sosiale medier

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article