Hærverket i Bergen: – Det ble gjort en stor ryddejobb

2 hours ago 3



Rektor Margareth Jensen ble både opprørt og lei seg da hun så ugjerningene som var blitt utført på Vadmyra skole. Hun anslår at skadene vil koste titusenvis av kroner.

 PolitietLODDEFJORD: Dette synet møtte politiet fredag kveld. Foto: Politiet
søndag 6. oktober kl. 13:29

Fredag kveld konstaterte politiet at der «så ikke ut» og at det hele fremsto som meningsløst skadeverk.

Lørdag fortalte jourhavende politiadvokat Elisabeth Bru til Bergensavisen at de vet hvem som står bak, og at disse er barn.

Rektor Jensen forteller til VG at skolen er i kontakt med foreldrene til de involverte og samarbeider med dem.

– Her er det mange å ivareta. Vi samarbeider med andre instanser for å få til en tett og konstruktiv oppfølgning av barn som gjør slikt, sier Jensen og fortsetter:

– Vi må også forberede hvordan vi møter resten av skolen etter høstferien - i et lokalsamfunn blir slike saker noe som opprører og engasjerer.

Bilde av Margareth JensenMargareth Jensen

Rektor ved Vadmyra skole

Bildene fra stedet viser matsøl, knuste glass, romsteringer og massevis av rot.

– Det er veldig sjokkerende å se at skolens arealer rett og slett bli herpet. Dette er skadeverk, og vi ble veldig opprørte og lei oss, sier Jensen.

Hun forteller at det har blitt lagt ned en stor jobb for å forsøke å få lokalene klare for SFO kommende uke. Klare kommer de derimot ikke til å være allerede mandag, da vil andre rom på skolen bli benyttet.

– Det ble gjort en stor ryddejobb på lørdag, og vi har hatt et firma der for å vaske og sikre at der ikke er glass og lignende når elevene kommer tilbake, sier Jensen.

Rektoren forklarer at mye fra lokalet måtte gå rett i søpla.

– Hvor mye koster dette?

– Det er vanskelig å si, men det løper sikkert til noen titalls tusen kroner. Vi har fått gjort en del på dugnad, men man trenger proffe folk til å vaske. Det er fint å se hvordan lokalsamfunnet mobiliserer, svarer Jensen.

– Vil saken bli fulgt opp over helgen?

– Det vet vi ikke, men antakeligvis ikke. Det er barn under 15 år som står bak, svarer politiadvokat Elisabeth Bru på spørsmålet fra Bergens Tidende.

Lørdag skulle egentlig en syv år gammel jente feire bursdagen sin på skolen.

Da far og tante av barnet ankom skolen for å gjøre klart til feiringen, ble de møtt av politi og ansatte:

– De har stjålet brusen vår og spist en fjerdedel av muffinsene våre, fortalte dem til Bergensavisen og fortsatte:

– Se for deg alt du klarer å løsne og kaste utover gulvet. Mat spredt rundt, is, perler, de har revet ned bilder som barna har laget. Alt er knust.

Read Entire Article