Hadia Tajik foreslås på 2. plass til Stortinget for Oslo Ap

5 hours ago 6



Opplysninger til TV 2:

Et overveldende flertall på 8 mot 1 i nominasjonskomiteen i Oslo Ap går inn for Hadia Tajik (41) på andreplass på stortingsvalgslisten, men Kamzy Gunaratnam (36) gir seg ikke og varsler fortsatt kamp, erfarer TV 2.

 Terje Pedersen
MAKTKAMP: Hadia Tajik (til venstre) og Kamzy Gunaratnam på landsstyremøtet i Arbeiderpartiet forrige måned. I midten sitter stortingsrepresentant Mani Hussaini fra Akershus. Foto: Terje Pedersen

Publisert 20.10.2024 18:47 Sist oppdatert nå

Kampen mellom Hadia Tajik (41) og Kamzy Gunaratnam (36) om hvem som skal stå på andreplass på Oslo Aps stortingsliste har vært ansett som jevn.

Søndag kveld kommer nominasjonskomiteen i fylket med sitt første forslag til stortingsliste for Oslo Ap. 

Der foreslår de å velge Hadia Tajik på andreplassen, bak statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre, på listen fremfor Kamzy Gunaratnam, som også ønsker denne plassen, får TV 2 opplyst.

Kun nominasjonskomiteens medlem fra Alna bydel, Laial Ayoub, ønsker Kamzy Gunaratnam på andreplassen.

Nominasjonsmøtet i Oslo Ap avgjør 26. november hvem som skal stå på de øverste plassene på kandidatlisten foran valget i 2025, og dermed få en plass på Stortinget.

Arbeiderpartiet i Oslo fikk fire plasser i Stortinget i forrige valg.

Partileder og statsminister Jonas Gahr Støre er selvskreven til førsteplassen på stortingslisten, mens nestleder Jan Christian Vestre som ventet er innstilt på tredjeplass.

Gikk ut mot Tajik

Det vakte oppsikt da den mektige lederen i Fellesforbundet, Jørn Eggum, nylig gikk ut i VG og støttet Kamzy Gunaratnam som andrekandidat for Oslo. 

Eggum er fra Bergen og sitter i kraft av sin stilling i sentralstyret i Ap. Han ga tydelig uttrykk for at han ikke vil ha Hadia Tajik på Oslo-listen neste år.

Men Tajik har på sin side fått støtte fra andre deler av fagbevegelsen. Christopher Beckham i Handel og Kontor gikk ut i TV 2 tidligere denne uken og ga arbeidsministeren gode skussmål.

Read Entire Article