Haaland ut mot meldingslekkasje: – Det er selvfølgelig ikke bra.

2 weeks ago 8



Erling Braut Haaland viste tydelig misnøye med at interne meldinger har blitt lekket ut i en bok.

1 av 6Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 09.10.2024 11:34 | Oppdatert: 09.10.2024 12:01

– Det er selvfølgelig ikke bra. At noen, vi vet ikke hvem det er, men at noen gjør det. At en journalist og nå en agent skriver en bok om det … Det får være sånn det er. Om mitt agentteam hadde ansatt ham, hadde jeg ikke vært så glad for det, sier Erling Braut Haaland til VG under pressekonferansen før Slovenia-kampen i Nations League.

Forfattere av boken «Slaget om landslaget» er Magnus Braaten og tidligere VG og TV 2-journalist Arilas Berg Ould-Saada. Sistnevnte er nylig ansatt som fotballagent i agentfirmaet Keypass.

Alexander Sørloth og Sander Berge er blant landslagsspillerne som er klientene til Keypass.

– Det er flere på landslaget som har han som agent. Er det noe du har reagert på?

– Jeg jobber ikke med ham eller det firmaet, men hadde Rafaela (Pimenta, Haalands agent) sendt melding om at han var ansatt, hadde jeg klødd meg i hodet.

VG har forsøkt å få tak i en kommentar fra Ould-Saada og Morten WivestadMorten WivestadHan driver og eier selskapet Keypass sammen med tidligere toppspiller Mike Kjølø. uten å lykkes.

Haaland fikk også spørsmål om ballkastingen i Arsenal-kampen:

Se pressekonferansen i sin helhet her:

Uken før landslaget samlet seg, kom boken der lekkede meldinger fra den private WhatsApp-grupper i landslaget fra 2020.

Meldingene var en utveksling blant spillerne og støtteapparat rundt situasjonen der coronapandemien satte en avgjørende landskamp mot Romania i fare.

Det endte med at Norge ikke reiste, Romania fikk seier på walk-over, og det såkalte nødlandslaget ble etablert i neste kamp mot Østerrike.

I boken vises det til meldinger fra Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og flere av spillerne i den daværende landslagstroppen.

Jørgen Strand Larsen fortalte tirsdag at kapteinsteamet med Haaland og Ødegaard tok en prat med resten av spillegruppen.

– Om dette er noe som skulle skjedd nå, så er det oss innad i gruppa som må passe på hva vi gjør. Vi er viktige forbilder og må vise respekt for alle andre. Så er det også det å vise respekt innad i gruppen om at ting ikke må deles med andre. Vi er vanlige mennesker og gjør feil. Det er kjedelig når slike ting kommer ut, men nå har vi lagt det dødt. Moralen i gruppa er bedre enn noen gang, sa Strand Larsen.

Ståle Solbakken sier han ikke har vært involvert i oppgjøret som spillergruppen har tatt.

– Det var lenge før min tid, så det har jeg ikke…

– Men at det kommer ut nå, det skaper vel en dynamikk i en gruppe?

– Nei, det tror jeg ikke. Det tror jeg de har ryddet unna for lengst. Det har ikke vært et tema på samlingen, det tror jeg dem ble ferdig med før det. Så jeg orker ikke å lage noe mer reklame for den boka der.

PS. Forfatterne av boken «Slaget om landslaget», Magnus Braaten og Arilas Berg Ould-Saada, har tidligere jobbet i VG. Ould-Saada er i dag fotballagent i selskapet Keypass som har spillere som har landslagsspillerne Sander Berge, Alexander Sørloth og Felix Horn Myhre i stallen.

Read Entire Article