Haaland tangerer ikke bare Ronaldo – han er enda raskere

2 weeks ago 9



Ingen spillere har scoret 100 mål for én klubb raskere enn Erling Braut Haaland.

  • Mats Arntzen, VG

    Mats Arntzen, VG

Publisert: 24.09.2024 16:37

Krangling, tøffe dueller, ballkasting og munnhuggeri har preget overskriftene etter at Manchester City og Arsenal spilte 2–2 i helgen.

I alt mylderet ble det dermed noe mindre oppmerksomhet på at Haaland også scoret sitt 100. mål for Manchester City i kamp nummer 105 for klubben.

Det er like mange kamper som Cristiano Ronaldo brukte på å nå samme antall for Real Madrid. De deler dermed rekorden for å raskest nå 100 scoringer for én og samme klubb.

Men tall fra Sofascore viser at Haaland var raskere. Ifølge statistikktjenesten brukte Haaland nemlig 416 minutter mindre på å klare bragden.

Det tilsvarer i overkant av fire og en halv fotballkamp.

Foto: Sofascore

Grafikk: Sofascore

La Liga-kjenner Petter Veland påpeker at det er noen ting som skiller de to rekordknuserne.

– Ronaldo hadde en litt annen rolle. I starten spilte han mer ut venstre og hadde en frontmannfrontmannKarim Benzema, Gonzalo Higuaín og Emmanuel Adebayor var alle klassiske spisser som spilte i midten av Real Madrid-angrepet. foran seg, så ble han mer og mer ren spiss utover i Real Madrid-karrieren. Samtidig vil jeg si at Ronaldo scoret flere mål for et bedre lag på den tiden. De var enda mer suverene mot 18 av 19 lag i serien enn det City er nå, sier Viaplay-eksperten til VG.

Begge spillerne har et målsnitt på 0,95 mål per kamp. Ser man på veien videre så brukte Cristiano Ronaldo bare 197 kamper på å nå 200 mål for Real Madrid.

Totalt endte Ronaldo på 450 mål på 438 kamper for den spanske hovedstadsklubben.

– Haaland skal jobbe hardt for å holde det målsnittet. Samtidig ligger han langt foran i løypa når det gjelder målsnitt med tanke på alder og antall spilte kamper så langt, sier Veland.

Målet mot Arsenal var Haalands 10. ligamål denne sesongen. Nordmannen trengte bare fem kamper på å nå bragden, én færre enn Mick Quinn for Coventry i 1992/93.

Premier League har også offisielle tall på hvordan Erling Braut Haaland har nådd 100 mål i alle turneringer:

Før Arsenal-kampen skrev VG om at Haalands mål ofte kommer i puljer.

Han har scoret to eller flere mål i 26 kamper, hvilket betyr at 70 prosent av målene er scoret på bare 25 prosent av kampene.

Tirsdag kveld spiller Manchester City ligacupkamp mot Watford. Den kampen går uten Erling Braut Haaland, som har reist hjem til Jæren for å ta et siste farvel med den nære vennen Ivar Eggja.

Read Entire Article