Haaland i hundre for Manchester City: – Det er Messi- og Ronaldo-tall

1 month ago 22



Men det er én ting han tror manager Pep Guardiola ikke vil like at han sier.

 Erling Braut Haaland feirer 1–0-scoringen sin mot Chelsea. Det tok ham 18 minutter av PL-sesongen 24/25 å åpne målkontoen. Foto: TOLGA AKMEN / EPA / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 19.08.2024 03:44

– Det er Messi og Ronaldo-tall. De som kontrollerte alt sammen det siste tiåret, de siste 15 årene. Tallene er på det nivået. Jeg vet ikke hvordan han gjør det, men å score 91 mål på 100 kamper, i dette landet, er utrolig.

Det sier Pep Guardiola etter Manchester Citys 2–0-seier borte mot Chelsea i seriepremieren deres på Stamford Bridge.

Godeste Haaland spilte sin 100. kamp for Manchester City, og kvitterte med sitt 91. mål. Totalt er han oppe i 106 målpoeng etter denne scoringen:

Og det er store forventninger til jærbuen fra start. Ettersom han har hatt sin lengste sommerferie siden 2017, har han bedre forutsetninger for å være klar enn i fjor.

– Jeg har en følelse av at han føler seg bedre i år enn i fjor, på dette stadiet. Etter turen (til Tokyo for sesongoppkjøring) i fjor var han mer sliten, sier Guardiola, og fortsetter:

– Dessverre for Norge, var ikke de i EM. Men det betyr mer hvile for ham. Det er bra. Målet var fenomenalt, sier Guardiola.

Haaland selv har lagt vekt på det forlengede avbrekket selv. Til Viaplay sier han etter kampen mot Chelsea at det var det eneste positive med at Norge ikke kom til EM.

Så, alt er som det pleier. Haaland scorer. Og Haalands involveringer i banespillet ble tema etter kampen. 17 ballberøringer ble det på Stamford Bridge.

– Når du ser hvor bra forsvarerne spiller med midtbanespillerne i dag ... Pep kommer ikke til å like at jeg sier dette, men de trenger meg ikke! Jeg kan bare stå å se på, spøker Haaland på Sky Sports.

Det han viser til, er at laget holder i ballen såpass godt at han ikke trenger å bli involvert.

Han blir så utfordret – som så mange ganger før – på hva han kan bli bedre på før en ny sesong.

– Å bli mer involvert, det er det Pep vil ha. Men i kamper som dette, vil jeg være mer involvert? Jeg vet ikke. Det er the million dollar question, sier Haaland til Sky Sports.

Read Entire Article