Gulpet opp forvirret sel

3 weeks ago 17



Den uheldige selen så svært forvirret ut, da turistgruppen fikk øye på det uvanlige synet.

 Brooke Casanova / AP / NTB
UHELL: Selen og knølhvalen forsynte seg antagelig av samme fiskestim da uhellet skjedde, sier turguiden som ble vitne til knølhvalens strev og det han omtaler som en forvirret sel. Foto: Brooke Casanova / AP / NTB

Publisert 18.09.2024 05:17

Selen og knølhvalen «Big Mama» hadde begge funnet fram til den samme fiskestimen utenfor Seattle. Det hadde også en gruppe turister som reiste med Blue Kingdom Whale and Wildlife, da de fikk øye på knølhvalen og så at hun oppførte seg veldig rart. 

– Knølhvalen åpner gapet og tar inn småfisk og vann. Så blir den værende under, men denne ble værende på overflaten mens den åpnet og lukket munnen, forteller kaptein Tyler McKeen til nyhetsbyrået Reuters. 

Alle fotograferte, og da de så nærmere etter fikk de øye på selen som kom ut av gapet på knølhvalen. 

– Da vi så selen var det veldig vittig. Jeg mener, det var sikkert ikke så morsomt for selen, sier McKeen. 

Heldigvis for både selen og hvalen slapp de med skrekken: McKeen så at Big Mama lyktes med å gulpe selen opp før hun dykket ned igjen. 

Han sier de er kjent med denne hvalen, og kaller henne Big Mama fordi hun har blitt sett med flere kalver opp igjennom årene. Knølhvalene besøker Salish-sjøen mellom British Columbia og Washington under migrasjonene sine. Tidligere har hvalene vært utryddet på grunn av lokal jakt, men de siste 25 årene har arten tatt seg opp igjen. 

Read Entire Article