Glimts nøkkelspiller kryptisk etter nedturen: – Jeg vil ikke kaste noen under bussen

1 month ago 21



Skuffelsen i Beograd understreket problemet som Patrick Berg mener man må «knekke koden» på.

 Reisen til Serbia ga lite uttelling for Glimt-guttene. Foto: MARKO DJOKOVIC / EPA / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 29.08.2024 01:41

Mens 50.000 serbere jublet som gale over plass i det gode selskap i Champions League, lå Glimts spillere strødd på gresset.

I sesongens viktigste kamp var Glimt såpass langt unna motstanders nivå at det er vanskelig å huske sist det var slik.

– Til slutt fortjener vi det ikke. Det er en reality check. Sannheten er at vi ikke er klare for det, sier keeper Nikita Haikin.

Han snakker med VG og resten av pressen etter en lang tur i garderoben. Nok en gang ble Glimt mange nummer for små på bortebane.

Tallene er nemlig ikke til å ta feil av. Glimt har et stort bortekompleks i Europa.

Siden 2021 ser det slik ut:

  • Hjemme: 22 seire - 1 uavgjort - 5 tap.
  • Borte: 7 seiere - 10 uavgjort - 11 tap.
  • De 7 seierene har kommet mot Valur, Celtic, Bohemians, Pyunik, Besiktas, RFS og Jagiellonia.

– Godt spørsmål, svarer Haikin når VG spør om hva Glimt mangler på bortebane.

 Nikita Haikin og spillerne samlet seg etter Røde Stjernes første scoring. Foto: Nikola Krstic / NTB

– I dag var det mange som ikke møtte opp. Vi var ikke modige nok i vårt eget spill. Så skal det nevnes at de spilte bra og presset oss bedre enn forventet. Jeg har noen sterke meninger, men jeg vil helst ikke avsløre dem, sier Haikin.

Han mener det er ting Glimt må ta internt.

– Jeg vil ikke kaste noen under bussen. Først og fremst: Vi kommer tilbake. Da må vi være bedre individuelt og taktisk. Både spillere og trenere. Dette er nivået vi vil spille på, sier den russiske keeperen, som var nære på å redde hjemmelagets straffespark i første omgang.

Skuffelsen i ansiktet på Glimt-spillerne var ikke til å ta feil av. Noen av dem slet rett og slett med å finne svar på hvorfor det igjen kunne gå galt på bortebane.

– Det å tørre å være tøff nok når vi kommer til en sånn arena det er alfa omega. Det kan vi nå si at det var vi ikke i dag. Det er mer skuffende enn at vi ryker ut, sier Berg.

Kommer Glimt til å spille i Champions League?

Ja, til slutt vil de lykkes

Nei, jeg tror dette var sjansen

Flere i Glimt som får spørsmål om den dårlige bortestatistikken, peker på at det er langt vanskeligere å spille borte enn hjemme i Europa.

– Vi har prestert godt i mange av hjemmekampene og for dårlig i en del av dem. Det er en kode vi må knekke. Spiller vi som i dag så har vi ikke en sjanse, sier Berg.

Han får støtte av trener Kjetil Knutsen.

– Vi har vært på et bra nivå og spilt mot gode lag. Denne sesongen har vi vært ganske gode borte i Europa. Men akkurat der vi er nå så er vi avhengig av å sette i stand en bedre prestasjon. Det må vi erkjenne og jobbe beinhardt videre for å gjøre det bedre neste gang, sier Knutsen.

– Ville du gjort noe annerledes hvis du fikk spille kampen om igjen? spør Nettavisen.

– Jeg står for det at vi visste at de ville presse oss høyt, og jeg står for det at det å stå høyt mot de er den beste måten å spille av presset. Så er vi avhengige av at spillerne ønsker ball og forstår hvordan de presser. Noe vi hadde gått gjennom på forhånd og som vi viser i andre omgang, sier Kjetil Knutsen.

Han fortsetter:

– Det er en del av å spille internasjonal fotball. Du må ha et eget spill. Ellers er vi tilbake i tid i norsk fotball. Hadde vi spilt langt og opp mot Kasper... Jeg synes vi spiller for mye langt mot slutten. Det er ikke meningen at vi skal spille langt fra Nikita og opp mot noen. Vi skal spille oss ut i siderommene og få innlegg i boksen. Det er mange ting vi kan gjøre annerledes, men veien vår og hvordan vi skal komme dit står jeg beinhardt på, sier Knutsen.

Det gikk bedre for Glimt i hjemlig liga i helgen:

Read Entire Article