Glimts Champions League-drøm knust i Beograd

1 month ago 22

(Røde Stjerne-Bodø/Glimt 2–0, 3–2 sammenlagt) Balkan-marerittet fortsetter for Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt. I Serbia var de aldri i nærheten.

• Steffen Stenersen, VG

Steffen Stenersen, VG

Publisert: 28.08.2024 22:55

Dermed ble det en gjentakelse fra kvelden i Zagreb for to år siden hvor Glimt-guttene led samme skjebne som i kveld.

– Det er fortjent etter det vi har sett i kveld, sa Jesper Mathisen hos TV 2.

Glimt skal spille gruppespill i Europa League - noe som nok føles som en fattig trøst på en kveld hvor bortelaget var favoritter til å ta seg inn i Champions League.

Kjetil Knutsen

Skuffet Glimt-trener

Det hadde vært mye fokus på heksegryta som kom til å møte Glimt-spillerne i Beograd. Selv virket de ganske komfortable på forhånd og tenkte at dette ikke skulle prege dem nevneverdig.

En vegg av lyd møtte Glimt-spillerne på vei inn til kamp. På vei inn igjen til hvilen virket Glimt paralyserte.

Som et slags mayday for Bodø/Glimt. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

Bodø-laget ble spilt ut etter alle kunstens regler og hadde ingenting å komme med. Kun en god Nikita Haikin i målet holdt Glimt inne i kampen.

Det eneste han ikke klarte å stoppe var straffesparket til Bruno Duarte, som hjemmelaget fikk etter en unødvendig felling fra nylig landslagsuttatte Fredrik Sjøvold.

– Klønete forsvarsspill, var dommer fra TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Glimt-spillerne fikk en tøff start. Foto: MARKO DJOKOVIC / EPA / NTB

Trøsten etter 45 minutter med nedsabling var at Glimt fortsatt var med. Sto 2–2 seg sammenlagt ville det gå til ekstraomganger.

Men koket fra nærmere 50 000 serbere har slukt større lag enn Glimt tidligere. 14 minutter inn i omgangen kom spiker nummer to i den nordlandske Champions League-kisten.

Midtstopper Uro Spajic knuste Fredrik Bjørkan i Glimt-feltet på en corner. Ballen trillet inn i lengste hjørne. Nå måtte Glimt ha mål.

Philip Zinkernagel ble satt inn for en svært anonym Kasper Høgh. Samtidig kom regnet over arenaen. Serberne danset og koste seg på vei inn i Champions League. Glimt hadde lite å komme med.

Røde Stjerne skal spille Champions League. De som vil vite litt om hvordan det kan være på Rajko Mitic Stadion kan ta en telefon til Bodø.