Glimt skal opp mot «milliard-spiss»: – Rå fysikk

2 weeks ago 10



I sommer forsterket Bodø/Glimt spissplassen med spiller fra Egersund. Porto hentet sin nye spiss fra Atletico Madrid.

 Manu Omorodion har fått en strålende start på Porto-karrieren med tre scoringer på like mange kamper. Han skal etter sigende ha en utkjøpsklausul på over 1 milliard kroner. Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / NTB

Publisert: 25.09.2024 16:56

– Vi er et lag fra en liten by i Nord-Norge. Å spille mot topplag som Porto er fantastisk for oss, og vi ser frem mot det.

Det sa Kjetil Knutsen til de portugisiske journalistene som hadde møtt opp på pressekonferanse i Bodø tirsdag. Anledningen er Europa League-kampen mellom Glimt og Porto onsdag kveld.

Porto viste i sommer at de også er et topplag på overgangsmarkedet. En måned etter at Bodø/Glimt hentet Andreas Helmersen fra Egersund i OBOS-ligaen, sikret Porto seg stortalentet Samu Omorodion (20) fra Atletico Madrid.

Til en prislapp på 150 millioner kroner.

Spissen var tett linket til Chelsea tidligere i sommer, som en del av en overgangssaga med Joao Felix og Connor Gallagher.

Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / NTB

Viaplays Petter Veland har sett en rekke kamper med Omorodion under spissens tid på lån i Alaves.

– Det er en rå fysikk der. Han debuterte mot Atletico Madrid og hadde få problemer med stopperparet Cesar Azpilicueta og Stefan Savic. Han imponerte Diego Simeone såpass at de bare kjøpte ham, sier Veland.

– Han er en del av en ny spisstype som Erling Haaland og Alexander Sørloth er eksempler på, med både fysikk og fart. Jeg tror ikke han har Haaland sitt målsnitt i seg, men han er absolutt kapabelt til å bli en topp ti-spiss i løpet av et år eller to, sier Veland.

Nå har Omorodion, ifølge overgangsviter Fabrizio Romano, en utkjøpsklausul på drøyt 1,1 milliard.

– Det er fotballens mekanismer på et vis. Hvis du går inn og ser prisen på Victor BonifaceVictor BonifaceBoniface gikk fra Bodø/Glimt til belgiske Union Saint Gilloise, før han endte i Bayer Leverkusen hvor han har imponert. så er han sikkert ikke så langt unna han heller. Om de er verdt en milliard eller hundre kroner.. Det avgjøres der ute i morgen. Heldigvis, sier Knutsen på VGs spørsmål om spilleren med «milliard-prislappen».

I tillegg til Omorodion har Porto spillere som:

  • Fabio Vieira

    Arsenal-spiller på utlån i Porto

  • Diogo Costa

    Portugals landslagskeeper

  • Alan Varela

    Sentral midtbanespiller linket til blant andre Liverpool i sommer

Knutsen er full av beundring for onsdagens motstander.

– Vi spiller mot et topp lag. Topp kvalitet. Det er en motstander som slo Arsenal hjemme og tapte borte. De er et Champions League-lag. Identiteten til dette laget gjør at vi møter noe av det beste vi har spilt mot, bedyrer Glimt-treneren.

Porto røk ut etter straffekonk mot Arsenal forrige sesong i Champions League. De to siste sesongene har det portugisiske storlaget nådd 16-delsfinale. Etter å ha tapt ligagullet til Sporting forrige sesong kvalifiserte ikke Porto seg til Champions League denne sesongen.

Bodø/Glimt tapte søndag mot Brann etter en «svak prestasjon» ifølge Knutsen.

– Det er viktig å bli fort ferdig med dårlige opplevelser, for det kommer nye utfordringer, og da må du være ferdig med ting. Vi vet hvor fort ting kan snu, sier Knutsen om inngangen til onsdagens kamp.

Read Entire Article