Glimt med målshow mot Sarpsborg: – Nå skjelver de i Beograd!

1 month ago 18



(Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 6–0) Med fem mann på scoringstavlen for Bodø/Glimt, var det lite å gjøre for Sarpsborg 08.

Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Lisa Amdam Tetlie, VG

    Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 24.08.2024 17:52

Med en skjebnekamp på trappene, var det lite som tydet på nerver hos serieleder Bodø/Glimt da de kjørte over de hvite og blå.

For onsdag møter de helgule Røde Stjerne som siste hinder før innpass i Europas gjeveste turnering.

– Nå skjelver de i Beograd! Røde Stjerne kan bare komme, for nå flyter det for Bodø/Glimt. For en fotball de serverer, sa TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

Playoffkampen avgjør om Bodø/Glimt blir første norske lag i Champions League siden Rosenborg i 2007. Kampen spilles i Beograd – en kamp Glimt går ledende inn i etter 2–1 seieren på Aspmyra tidligere i uken.

Og mot Sarpsborg viste serielederne seg fra sin beste side. Et hjørnespark og en presist innstilt høyrefot var oppskriften på ledelsen. Og etter det fortsatte ballen å trille for de regjerende seriemesterne.

  • Torsdag forlenget Sondre Sørli kontrakten med helgule. To dager senere serverte han Jostein Gundersen fra hjørneflagget. Den høyreiste stopperen sto tilnærmet umarkert i boksen og med skallen styrte han ballen forbi Carljohann Ericsson.
  • I sin andre kamp fra start, stemplet Andreas Helmersen søknaden til startelleveren med en ny scoring. Formspiller August Mikkelsen utnyttet en overgangsmulighet godt idet trønder-spissen løp seg fri til venstre og spikret ballen i lengste hjørne.
  • Så kom byttene. Og tolv minutter senere var måltavlen skrudd fra 2–0 til 6–0. En chip fra Ulrik Saltnes, en chip fra Jens Petter Hauge, og en Kasper Høgh-dobbel var det som skulle til.

Tapet ble det første for Christian Michelsen siden hans ankomst hos de hvite og blå.

Read Entire Article