Gjentar høstsuksessen i Stavanger: – Et høydepunkt for store og små

2 hours ago 5



Det skumle er med på å få frem følelsene i Stavanger sentrum i høst.

Det skumle er med på å få frem følelsene i Stavanger sentrum i høst. Foto: Helle Navratil / Stavanger Sentrum

Høsten har inntatt Stavanger, og mens man skimter mørket forvandles byen til GRØSS med aktiviteter for både store og små. Det er bare noe av det som skjer i Stavanger i høst.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Vi kaller det en drøy uke med følelsene på utsiden, og det er det virkelig, sier Kristin Gustavsen.

Hun er daglig leder i Stavanger Sentrum og har jobbet lenge sammen med de involverte aktørene for å få sentrum klart til høstens store begivenhet – GRØSS.

HER KOMMER BILDE ETTER FOTOSEANSEN (SENEST FREDAG KL. 13.30)

Med arrangementer som strekker seg over mer enn én uke, og den tradisjonelle halloweenfeiringen med gresskar og det litt mer skumle gjennom uken, er det drøyt på alle måter.

Følelsene skal være på utsiden i sentrum den kommende tiden. Blant annet skal det henge brukte halloweenkostymer i Byparken. (link) Et av målene er å skape liv i sentrum gjennom hele året.

– Høsten har tidligere vært litt stille i byrommene, så det var en god luke til å skape noe, forteller Gustavsen – og legger til:

– Det er spennende med kombinasjonen mellom halloween (31. oktober) og allhelgensdag (3. november).

Skummelt hus skal gi både frykt og mestring.

Skummelt hus skal gi både frykt og mestring. Foto: Helle Navratil / Stavanger Sentrum

Museumsnatt, slanger og følelser

– Det blir større enn i fjor, sier Gustavsen.

Arrangementene starter med museumsnatt på Stavanger Museum fredag 25. oktober. Der vil det bli en magisk kveld bak kulissene med alt det mystiske som foregår der, og kanskje noen skremmende elementer som setter følelsene i sving. 

Også i Byparken skal det skje mye gjennom den drøye uken med GRØSS. I fjor skapte de et stort arrangement med blant andre Rogaland Reptilklubb. I år gjentas suksessen i Byparken, og ulike reptiler skal vises frem.

– Det var fascinerende å se hvor mange som ville holde slanger og gekkoer i fjor, sier Gustavsen.

Tradisjonen tro henger gresskar sammen med halloweenfeiringen.

Tradisjonen tro henger gresskar sammen med halloweenfeiringen. Foto: Helle Navratil

De nysgjerrige og eventyrlystne vil få anledning til å gjøre det samme igjen. For de som foretrekker å beundre reptilene fra avstand vil det også være et vindu å stå bak. Alle skal føle seg velkommen til byen.

Enten det er skremming, barnets mestringsfølelse når de ønsker å gå gjennom spøkelseshuset på ny, eller å nyte et temamåltid hos et spisested, er hele byen klar til en forvandling for en drøy uke.

(BILDE)

Noe for hele familien

Til arrangementene spiller hele byen bokstavelig talt på lag. Det er alt fra kulturinstitusjoner, til butikker og spisesteder. Noen vil gjerne trekke til byen for å se en grøsserfilm på kino, mens butikkene kjører noen skrekkelig gode tilbud. Aktivitetene i sentrum er for hele storfamilien.

Også kommunen er med og bidrar for å få sentrumsarrangementene til å gå rundt. Det gode samarbeidet er en nøkkelfaktor for å lykkes med å skape liv i sentrum gjennom hele året. Emosjonene spiller inn der.

– Det å være glad i byen er en følelse. Jo mer følelser, desto nærmere kommer vi byen, sier Kristin Gustavsen.

Byparken fylles av grøss i den drøye uken.

Byparken fylles av grøss i den drøye uken. Foto: Helle Navratil

Etter den følelsesmessige høsten går det ikke lang tid før hele sentrum endres til julestemning, før Glød og lys overtar i januar.

Og julestemningen kan man kjenne på i Stavanger sentrum.

Read Entire Article