Gjekstad er ny landslagssjef for håndballkvinnene: – Jeg kjenner på presset

6 days ago 8



– Det var en kort og intensiv periode hvor mye skulle avtales med mye informasjon og en del forhandlinger med Odense. Nå er det godt å stå her og slippe katta ut av sekken, sier Gjekstad til NRK.

Han signerte selve avtalen på 4,5 år tirsdag morgen med media til stede. Den innebærer også at han har ansvar for rekruttlandslag og juniorer.

– Jeg kjenner på presset, men det er jo det jeg liker. Jeg synes det er triggende å ha det trykket på seg. Det er ikke alle som liker det, men jeg har gått til flere jobber hvor det er litt av inngangen til. Jeg synes det er motiverende.

Han får en formidabel jobb som Thorir Hergeirssons etterfølger. Islendingen har gjennom 15 år ledet Norge til ti gull i OL, VM og EM. Suksesstreneren gir seg etter EM i desember.

– Det er store sko å fylle. Samtidig vil det være veldig feigt å ikke ta muligheten. Nå sitter norske landslagstrenere i cirka 15 år, så hvis jeg skulle ventet på neste mulighet, så ville jeg vært rundt 70. Så det var greit å ta det nå, smiler Gjekstad i møte med pressen.

Hans første mesterskap som norsk sjef blir VM i Nederland og Tyskland i desember 2025.

Soleklart førstevalg

– Det var det vi hadde mest lyst på av alt og det fikk vi til. Det er vi strålende fornøyd med, sier håndballpresident Kåre Geir Lio om nyheten tirsdag morgen.

Prosessen med å finne Thorir Hergeirssons arvtaker har pågått siden islendingen annonserte at han forlater håndballkvinnene når kontrakten går ut nyttårsaften.

– Det har vært en rask prosess, sier generalsekretær Erik Langerud.

Langerud opplyser at Gjekstad kommer til å ha en dobbeltrolle som trener for Odense og landslaget fra 1.1.2025 og et halvt år frem i tid.

– Jeg sa egentlig ja til meg selv med en gang, selv om jeg ikke sa det til Erik, smiler Gjekstad.

Utlyste ikke stillingen

Da håndballherrenes trener skulle ansettes, ble den offentlig lyst ut. Det ble ikke det ikke nå.

– Vi har jobbet annerledes enn vi har gjort i det siste. Vi gikk rett på den vi trodde kunne løse det oppdraget best, og er veldig glad for at generalsekretæren har funnet ut av det med Ole Gustav, slik at vi har en avtale som er god for norsk håndball, sier Lio.

– Vi har også hatt andre på blokka hvis vi ikke klarte å lande Ole Gustav, men som sagt var det førstepri, understreker Langerud.

Ole Gustav Gjekstad ny sjef for håndballjentene

NY TRENER: Ole Gustav Gjekstad.

Foto: Cornelius Poppe / NTB

– Et trygt valg

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten mener Gjekstad er det mest åpenbare valget, når man går utenom de som har vært tilknyttet landslaget.

– Det er ikke noe verken kontroversielt eller overraskende sånn sett. Det er en som har trent norske lag tidligere, er nordmann og har en god CV når det gjelder å skape resultater med klubblag, i hvert fall. Så det er sånn sett et trygt valg, da, hvis man skal kalle det det, sier Tvedten.

Ole Gustav Gjekstad har flere titler enn de fleste under beltet. Her på sidelinjen i Mesterligaen med Vipers.

MESTERTRENER: Ole Gustav Gjekstad har flere titler enn de fleste under beltet. Her på sidelinjen i Mesterligaen med Vipers.

Foto: NTB

Gjennom sin nåværende trenerjobb kjenner han flere av landslagsspillerne godt.

– Det er en trenerjobb som på damesiden kanskje henger aller høyest i verden, sier Tvedten.

Publisert 01.10.2024, kl. 09.30 Oppdatert 01.10.2024, kl. 09.57

Read Entire Article