Gigantisk brann i russisk diesellager raser videre på tredje døgnet

1 month ago 43



Brannen som ble utløst av et ukrainsk droneangrep på et stort diesellager i Rostov-regionen i Russland, raser videre på tredje dagen, melder Reuters. 41 personer skal være skadet.

Publisert: 20.08.2024 21:25

Om lag 20 av de 74 lagertankene i byen Proletarsk er nå rammet av brannen, rapporterte statlige russiske nyhetsbyråer tirsdag. De henviser til lokale myndigheter. Brannen skal ha spredt seg over et område på 10.000 kvadratmeter, og vil sannsynligvis vedvare i dagevis, ifølge de russiske kildene.

Byråene melder at over 500 brannfolk er satt inn i slukkingsarbeidet, og at 41 av dem er blitt skadet. Fem er innlagt på akuttmottak, ifølge russiske medier.

Den ukrainske forsvarsledelsen tok ansvaret for angrepet mot lageret søndag og sier at det ble brukt til å forsyne den russiske hæren. De kalte angrepet et tiltak for å undergrave Russlands «militære og økonomiske potensial».

Nyhetsbyrået AFP viser til videoer og bilder i sosiale medier som viser en enorm brann og en søyle av svart røyk som stiger opp. Satellittdata fra nettsiden til Nasas system for brannovervåking, FIRMS, viser en stor brann på anlegget utenfor Proletarsk.

Proletarsk ligger i Rostov-regionen, rundt 200 kilometer fra grensen til Ukraina.

Read Entire Article