George Santos erklærer seg skyldig

1 month ago 35



Den tidligere kongresspolitikeren, som er blitt sammenlignet med Tindersvindleren, måtte mandag i retten for å svare på 23 tiltalepunkter.

 Adam Gray / Reuters / NTB
TILSTÅR SKYLD: George Santos på vei ut av rettslokalet i Central Islip på Long Island. Foto: Adam Gray / Reuters / NTB

Publisert 19.08.2024 21:46 Sist oppdatert 9 minutter siden

I et rettslokale i Central Islip på Long Island – en drøy times kjøring fra Manhattan – erklærte George Santos seg mandag skyldig i tiltalen som en del av avtalen han har inngått med påtalemyndigheten i New York.

Det melder Reuters. Dermed unngår han en føderal rettssak.

Den skulle etter planen starte 9. september og ville antagelig ha fått stor oppmerksomhet, selv om presidentvalget i USA kommer til å være hovedfokuset for mange journalister frem til 5. november.

De første tiltalene mot Santos ble tatt ut i mai i fjor. Blant de 13 tiltalepunktene da, var bedrageri, hvitvasking og tyveri av offentlige midler. Allerede her så han på en strafferamme på inntil 20 års fengsel.

I oktober ble tiltalen utvidet med ti nye punkter.

To måneder senere stemte kollegaene hans for å kaste ham ut av Kongressen. Bare fem ganger tidligere hadde Kongressen fjernet en folkevalgt på denne måten. Santos ble nummer seks.

Så sent som for en uke siden, gikk det mot rettssak. Ifølge New York Times hadde aktoratet så mange som 30 vitner på listen sin. Og Santos erklærte seg uskyldig på alle 23 tiltalepunkter tirsdag i forrige uke.

Read Entire Article