Går for sammenlagtkulen: – Det er hovedmålet

2 hours ago 6



I fjor lå han lenge på annenplass i slalåm-mesterskapet før alt gikk på tverke. I år går Atle Lie McGrath (23) for å vinne hele slalåmcupen.

JUBELSESONG? Atle Lie McGrath har satt store mål for den kommende sesongen. Foto: John Locher / AP / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 26.10.2024 21:45 | Oppdatert: 26.10.2024 21:57

Se storslalåm fra Sölden søndag fra kl. 09.30 med VG+ Sport.

– Å kjempe om en kule er det største målet. Jeg har vist i slalåm at jeg har muligheten til det, sier Atle McGrath til VG.

Han er på plass i Sölden før sesongåpningen hvor det skal kjøres storslalåm, og selv om han føler seg litt «pjusk» torsdag er selvtilliten på plass.

– Det er første gang siden 2019 at jeg gleder meg til Sölden. Alle andre år har det vært noe som har gjort at jeg ikke føler meg trygg, eller usikker. Det er det ikke nå. Helt siden jeg begynte på ski i slutten av august har det vært bra, sier McGrath.

23-åringen gikk hele fjorårssesongen uten skader. Kroppen har også respondert bra gjennom barmarkstreningen i sommer. Nøkkelordet er kontinuitet.

– Kontinuitet har vært hovedmålet mitt. Like etter verdenscupfinalen i Saalbach tenkte jeg på det. Å få kontinuitet i sommerarbeidet tror jeg gir resultat på skikjøringen, mener han.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte verdenscup for Norge fra 2009 til 2023. Nå er han VGs alpinekspert. Han mener kontinuitet er sterkt bundet opp til suksess.

– Hvis du ser på de løperne som har vunnet mest, så er det ofte de som har vært minst skadet, mener Haugen og peker på Hirscher og Odermatt som eksempler.

McGrath har to store mål for sesongen. VM i Saalbach i februar – og slalåmcupen totalt. Å velge hvilket av de to målene som er gjevest er vanskelig.

– De er der oppe begge to, men jeg må velge slalåmcupen. Da må man prestere i 12–13 løp. En hel sesong, det er gjevt, sier McGrath.

At han går for slalåmkulen synes Nestvold-Haugen er spennende.

– Det er offensivt, men Atle har alltid vært en offensiv type. Han kjører ekstremt fort når det sitter. Da er han kapabel til det. Det er stabiliteten som har manglet tidligere. Nå legger han forventninger på seg selv, jeg vil si det er et godt tegn, mener Nestvold-Haugen.

Stabilitet var problemet forrige sesong. Etter Kitzbühel var han på annenplass i slalåmcupen, men der sa det stopp.

– Da gikk det helt i svart. Jeg gikk fra å kjøre min livs beste slalåm til å kjøre min livs dårligste. Det er noe av det mest frustrerende jeg har vært med på, oppsummerer han.

McGrath endte på ellevte plass i slalåmcupen totalt. Timon Haugan ble beste nordmann på annenplass bak østerrikske Manuel Feller.

Haugen mener Haugen er en utfordrer til den samme sammenlagtseieren.

– På papiret er det kanskje han som er Norges sterkeste kort basert på fjoråret. Da var han god både i slalåm og i storslalåm. Det er et ekstremt sterkt lag, mener Haugen som også trekker frem Aleksander Steen Olsen.

Slalåm-nedturen i fjor til tross. McGrath tok store steg i søndagens disiplin: Storslalåm.

– Det var min beste storslalåm-sesong noensinne – det har jeg klart å bygge videre på, mener 23-åringen.

Målet er å beherske to grener like godt.

– Å bite fra seg like godt i storslalåm som i slalåm er et stort mål, fortsetter nordmannen.

I søndagens storslalåm er ikke McGrath i tvil om hvem som er hans største utfordrer:

– Det er ikke ett spørsmål: Marco Odermatt er helt klart den største. Så er det artig å ha Lucas tilbake, avslutter McGrath.

Read Entire Article