Gamet på sitt eget soverom da han ble truffet av brannbombe

1 month ago 29



Natt til torsdag forrige uke opplevde en familie på Lørenskog marerittet.

Et av familiemedlemmene, en mann i 20-årene, satt på soverommet sitt og spilte dataspill utover natten. Ved 02.40-tiden ble han plutselig truffet av en brannbombe, i form av en såkalt molotovcocktail.

Molotovcocktail

Molotovcocktail er en improvisert bombe i form av en flaske fylt med et brennbart middel som for eksempel bensin og utstyrt med lunte.

Kilde: Store Norske Leksikon

– Han begynte umiddelbart å rope og reiste seg opp for å gå ut, forteller et av søsknene til mannen til TV 2. 

Romerikes Blad omtalte saken først. Familien ønsker å være anonym av frykt for sin egen sikkerhet. 

Idet mannen var på vei ut av rommet, har han forklart at han ble truffet av enda en brannbombe. De ble kastet inn gjennom det åpne soveromsvinduet.

– Jeg lå på senga i naborommet da jeg hørte lillebroren min rope, og ute i stua sto broren min i flammer. Jeg trodde kanskje PC-en hans hadde eksplodert. Jeg reagerte med en gang, fikk dratt av ham singleten, og slått ham med en pute sånn at flammene slukket, sier søskenet.

Evakuerte

Rundt dette tidspunktet hadde brannalarmen gått, og resten av familien kom stormende ut av sine rom, før de alle fikk kommet seg ut av huset.

– Jeg fant brannslukningsapparatet og forsøkte å slukke brannen på soverommet. Det var fullt av flammer, og apparatet ble tømt fort. Heldigvis kom en nabo med enda et, så jeg gikk inn igjen i huset og fikk slukket brannen, sier søskenet.

Da det ble klart at brannbomber hadde kommet flyvende inn vinduet, var det ikke til å tro for familien.

– Jeg skjønte ingenting. Tenk om han hadde ligget og sovet og ikke hadde kommet seg så fort ut. Vi er en rolig familie og har ikke problemer med noen.

Broren måtte på sykehus etter hendelsen, og har nå andregradsforbrenning over store deler av høyre side av kroppen.

– Dette er et sjokk for oss alle, det er sjokkerende at noe sånt kan skje. Dette vil være med oss resten av livet, og vi kommer nok aldri å flytte tilbake til det huset. Det blir nok vanskelig å sove, sier søskenet.

 Cornelius Poppe / NTB
ETTERFORSKNING: Politiet er her på plass på stedet kort tid etter hendelsen. Foto: Cornelius Poppe / NTB

– Ingen mistenkte

Farooq Absari fra Insa advokater bistår familien etter hendelsen.

– Han som ble angrepet er fremdeles sterkt preget etter hendelsen, sier han til TV 2. 

Han har fått beskrevet samme hendelsesforløp som det familien forteller om. 

– Det han har forklart er at han satt på rommet sitt og gamet, da han fikk en brannbombe kastet på seg gjennom vinduet. Han reiste seg da opp og begynte å skrike, før han tok i dørhåndtaket for å gå ut i stua. Rundt dette tidspunktet ble det da kastet enda en brannbombe på ham, forklarer advokaten.

– Dette virker som en svært villet handling, og er veldig dramatisk og spesielt. Heldigvis fikk de slukket brannen raskt, sier han.

Han forteller at det foreløpig ikke er noen mistenkte i saken.

– Funnet to molotovcocktails

Siden hendelsen har politiet i Øst jobbet for fullt med å forsøke å finne de eller den som står bak.

Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe opplyser til TV 2 at de den siste uken har hentet inn data i saken, hatt rundspørring, vitneavhør, og gjort krimtekniske undersøkelser sammen med brannhund og brannsakkyndig.

– Det viktigste vi gjør nå er å sammenstille og analysere dataene for å komme nærmere den som står bak, sier hun. 

Ravlo Backe opplyser at de har funnet to molotovcocktails inne på soverommet til fornærmede.

– Minst én av disse har truffet fornærmede. Dette er en meget alvorlig sak med strafferamme på opp til 15 år. Her kunne liv gått tapt, sier hun.

– Har dere noe mistanke om motiv?

– Nei, det håper vi videre etterforskning vil belyse. Saken etterforskes med stor styrke, og er en prioritert sak vi har håp om å løse, sier Ravlo Backe.

Read Entire Article