Gabriel (15) og Noah (16) reddet mann på vannscooter bare timer før de selv mistet livet

1 month ago 19



Lørdag reddet Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) en mann som kræsjet stygt på vannscooter utenfor Talgje. Noen timer senere mistet de selv livet på fjorden.

Dette bildet tok Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) fra sin egen vannscooter lørdag ettermiddag. Foto: Gabriel Johan Misiewicz-Myhre

Publisert: 03.09.2024 09:07 | Oppdatert: 03.09.2024 09:24

(STAVANGER AFTENBLAD): Lørdag kveld skrev Aftenbladet at en mann var plukket opp fra sjøen etter en ulykke på vannscooter utenfor Talgje i Ryfylke. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Nå viser det seg at de avdøde tenåringsguttene Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) var de første som ankom ulykkesstedet.

Natt til søndag mistet de to kompisene fra Ullandhaug i Stavanger selv livet etter en vannscooterulykke i Hidlefjorden.

Bare timer tidligere utførte guttene en skikkelig heltedåd på fjorden.

Fortalte foreldrene om ulykken

Klokken 16.13 sendte nemlig 15 år gamle Gabriel Johan Misiewicz-Myhre en e-post til Aftenbladet hvor han tipset om ulykken.

«Stygg vannscooterulykke i Ryfylke utenfor Talgje. Personen er trygg, men vannscooteren ble delt i to og holdt på å synke. To 16 år gamle gutter var først på stedet og fikk tak i hjelp til vedkommende», skrev Gabriel Johan Misiewicz-Myhre.

Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15), til venstre, og Noah Østerhus Ask (16) omkom i vannscooterulykken. Foto: Privat

Han forklarte videre at vannscooteren hadde truffet en stor bølge, og at føreren var blitt kastet av. Senere bekreftet han at de to 16-åringene som kom hjelpende til var ham og en kompis.

– Begge guttene kontaktet foreldrene sine lørdag og fortalte at de hadde vært vitner til en ulykke hvor de hadde hjulpet en mann som kræsjet på vannscooter, sier bistandsadvokat Maren Eide til Aftenbladet mandag kveld.

Ba kranbåt om hjelp

Etter å ha fått kontakt med mannen som var involvert i ulykken, varslet Gabriel og Noah båten «Restless Challenger», som allerede befant seg i området, for å be om hjelp.

Mannskapet på kranbåten fikk mannen opp av sjøen, og fraktet både ham og den ødelagte vannscooteren i land.

– Guttene forsto at de hadde bidratt til å redde et liv, og var selvsagt stolte av det de hadde gjort. For foreldrene deres er det godt å tenke på at sønnene gjorde en viktig innsats for andre før de selv døde. De er veldig stolte av guttene sine, som holdt hodet kaldt og gjorde alt riktig i en krevende situasjon, sier Eide.

– Så er det selvsagt dypt tragisk at de mistet sine egne liv bare timer senere, legger hun til.

Dette er vannscooteren til de to guttene som ble funnet omkommet. Foto: Tipser

Sterkt preget

Bistandsadvokaten forteller at foreldrene til de to tenåringsguttene har det svært tungt. Begge de to omkomne har også søsken.

– Det er ikke lett å finne de rette ordene om en slik tragedie. Begge familiene har det helt forferdelig, og sorgen er overveldende. De er sterkt preget, sier Eide.

– Foreldrene har for øyeblikket nok med å ivareta seg selv og resten av familiene.

Read Entire Article