Full krise i Vipers: – Muligheten er betydelig redusert siden i går

2 hours ago 4



Flere grupperinger har falt fra for Vipers siden torsdag kveld. Nå er styreleder Peter Gitmark kun i samtaler med to internasjonale aktører for å redde klubben fra konkurs.

Styreleder i Vipers, Peter Gitmark. Foto: Javad Parsa / NTB

– Vi er i en kritisk situasjon, vi har gått fra fire til to grupperinger. Begge to er internasjonale aktører, og begge to kan være løsningen vi har behov for. Men ingen har så langt klart å engasjere mannen bak pengene, sier Peter Gitmark til Fædrelandsvennen fredag morgen, før han legger til:

– Når fristen er så kort er det alltid et dårlig tegn. Muligheten er betydelig redusert siden i går.

– Er dere i konkrete forhandlinger med noen av aktørene?

– Det har vi ikke startet med. Det er det viktigste å starte med nå på morgenen eller utover formiddagen. Forhandlinger mot en eier eller en enkeltperson, svarer Gitmark.

Gitmark varslet på tirsdag at håndballklubben trenger hele 25 millioner kroner for å redde klubben fra konkurs allerede kommende mandag.

– Hva skjer hvis dere ikke kommer lenger med de internasjonale aktørene i dag?

– Da er det kroken på døra, er den klare beskjeden fra Gitmark.

De norske trakk seg

Fædrelandsvennen intervjuet Gitmark utenfor boligen hans i Kristiansand like før klokka 22:00 torsdag kveld. Allerede da håpet han å gå inn i forhandlinger i nattetimene, også med noen av de norske aktørene.

– Hva skjedde med de norske aktørene?

– Den ene norske aktøren håper vi selvsagt å revitalisere på et senere tidspunkt når klubben er reddet, tilbakemeldingen der var at de ikke ønsket å gå videre nå. Mens den andre grupperingen har misforstått hva det vil si å være en medlemsbasert klubb. Norges Håndballforbund har et regelverk med et strukturert klubbdemokrati, man kan ikke kjøpe klubben. Så der var tanken for enkel fra denne grupperingen, sier han.

Saken oppdateres.

Read Entire Article