Frosta-lege tiltalt for 88 voldtekter

3 weeks ago 20



Den tidligere fastlegen og kommuneoverlegen i Frosta skal ha smugfilmet pasienter på legekontoret i flere tusen timer. Nå er han tiltalt.

Kommunehuset på Frosta. Foto: Paal Audestad / Aftenposten
  • Robert Gjerde

Publisert: 17.09.2024 14:06 | Oppdatert: 17.09.2024 14:28

Kortversjonen

I de skjulte opptakene fra legens kontor, som skal strekke seg tilbake til 2016, har politiet tidligere opplyst om at de har identifisert til sammen 159 kvinner, skriver VG.

Videoene er sensitive og detaljerte, og viser det politiet definerer som voldtekt, har politiet sagt.

Mannen har tidligere forklart til politiet at han filmet for å ha bevis.

Til Helsetilsynet i 2023 skrev legen selv at han mener videoene beviser at han ikke har «overskredet de grenser som gjelder for legers virksomhet».

– Vår klient er innforstått med at tiltalen er svært alvorlig og meget omfattende, sier mannens advokat Erlend Hjulstad Nilsen i en uttalelse.

Det melder NTB.

– Saken har over tid vært en betydelig belastning for vår klient, de fornærmede og deres omgivelser. Vi finner grunn til å understreke at det ikke foreligger dom i saken og at tiltalte skal anses som uskyldig inntil retten eventuelt finner det motsatt bevist, legger han til.

Når det gjelder spørsmålet om straffskyld, vil dette bli et tema i kommende politiavhør, opplyser forsvareren.

Skal ha filmet pasienter

Politiet startet etterforskning i august 2022 etter å ha blitt varslet av Statens helsetilsyn om mulige straffbare forhold. Det skriver NTB.

Politiet beslagla over 6000 timer med videomateriale i saken. Kvinnelige pasienter skal ha blitt filmet mens de ble undersøkt på legekontoret.

Mannen har helt siden saken ble kjent i 2022, nektet straffskyld, og han har ikke ønsket å forklare seg for politiet. Han har hevdet at alt han har gjort, er medisinsk begrunnet.

Saken er forhåndsberammet i Trøndelag tingrett i Steinkjer, med oppstart 5. november. Det er satt av 16 uker til saken.

Read Entire Article