Fredrik Solberg tok bronse i Paralympics – Det er helt vilt

1 month ago 28



22-åringen imponerte i Paralympics-finalen.

  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 02.09.2024 17:56 | Oppdatert: 02.09.2024 18:08

Solberg tok sin første medalje i Paralympics, men var sjanseløse på å kjempe om gullet på 50 meter fri. Simone Barlaam fra Italia vant suverent med ny verdensrekord på distansen - 23.90 sekunder.

– Det er helt vilt. Jeg har jobbet mot dette så utrolig lenge. Jeg har nesten ikke ord for å beskrive dette, sier Solberg til NRK.

Solberg svømte inn til tiden 25,33, mens russeren Denis Tarasov tok sølvet 18 hundredeler foran.

Han hadde støtte fra kjæresten Mira Miljeteig, foreldrene og til sammen en gjeng på 32 på tribunen i Paris.

– Det er helt ubegripelig. Jeg blir veldig rørt. Uten dem hadde jeg aldri stått her, sier bronsegutten.

– De har betydd alt, legger han til.

Han tok Norges femte medalje i årets Paralympics, men gullet mangler fortsatt. Helle Sofie Sagøy tok tidligere mandag bronse i badminton.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB

Fredrik Solberg kvalifiserte seg tidligere mandag med å ha den nest beste tiden i kvalifiseringen. Bare Simone Barlaam var bedre. Italieneren satte paralympisk rekord med tiden 24,24.

– Det gikk fint, og jeg tror det kan gå enda bedre i kveld. Jeg tror at det er mulig å se 24-tallet. Jeg kommet på noen momenter og har litt mer å gå på, sa Solberg til NRK.

 Fredrik Solberg foran kvalifiseringen mandag. Foto: Christine Olsson/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

I Paralympics i Tokyo for tre år siden kom Solberg på 5.-plass i 50 meter fri. Han tok VM-sølv på distansen både i 2022 og 2023. 22-åringen endte tidligere i Paralympics på 11. plass på 100 meter bryst.

Fredrik Solberg kommer fra Re i Vestfold og konkurrerer for Tønsberg Svømmeklubb. Hans handikap er at venstrearmen hans er litt kortere, med mindre hånd og kortere fingre. Derfor konkurrerer han i para-svømming i klassen S9 på 50 meter fri.

Read Entire Article