Fredag 18. oktober: Dette har skjedd i natt

2 hours ago 3



fredag 18. oktober kl. 05:55
 ILANA PANICH-LINSMAN / AFP / NTBRobert Roberson Foto: ILANA PANICH-LINSMAN / AFP / NTB
  • Vestlige ledere har uttalt seg sterkt om drapet på Hamas-leder Yahya Sinwar, og mener at verden nå er et bedre sted. Sinwar, som var en av hovedarkitektene bak angrepet på Israel den 7. oktober, ble torsdag kveld bekreftet drept av israelske myndigheter.
  • Etter de ødeleggende orkanene «Helene» og «Milton» i USA, har det dukket opp nye konspirasjonsteorier. Generelt blir konspirasjonsteorier sett på som en trussel mot demokratiet.
  • USA har gitt Israel en 30-dagers frist for å øke nødhjelpen til Gaza, og advarer om at våpenleveransene kan påvirkes hvis ikke situasjonen forbedres. Midtøsten-ekspert Cecilie Hellestveit sier dette legger en helt ny type press på Israel.
  • Erling Braut Haaland er rangert som den sjette mesttjenende fotballspilleren i verden og tjener mest i Premier League, ifølge en ny rapport fra Forbes. Cristiano Ronaldo topper listen med en inntekt på 285 millioner dollar.
  • Robert Robersons henrettelse i Texas ble torsdag utsatt i siste liten. Roberson er den første som skal henrettes for et drap knyttet til shaken baby syndrome («filleristing»). Forsvarere hevder at dommen er basert på utdatert vitenskap og at nye bevis viser at jenta døde av lungebetennelse, ikke mishandling. Han er dømt for å ha drept sin to år gamle datter.

Relaterte emner

Read Entire Article