Fransk dommer tillater visning av videobevis i massevoldtektssak

3 weeks ago 15



 MIGUEL MEDINA / AFP / NTBGisèle Pelicot Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / NTB

Offentligheten får nå se sjokkerende opptak i rettssaken mot Dominique Pelicot og 50 medtiltalte.

lørdag 5. oktober kl. 01:21

En fransk dommer har omgjort en tidligere avgjørelse og vil nå la videobevis vises offentlig i rettssaken mot mannen som er anklaget for å ha dopet ned sin kone og rekruttert dusinvis av menn til å misbruke henne over en tiårsperiode, skriver BBC.

Gisèle Pelicot, 72, har gitt avkall på sin rett til anonymitet i saken. Hennes advokater argumenterte for at videoene burde vises for å rette oppmerksomhet mot bruken av narkotika for å begå seksuelle overgrep.

– Hvis disse høringene, gjennom sin offentlighet, kan bidra til å forhindre at andre kvinner må gå gjennom dette, vil hun finne mening i sin lidelse, sier en av Pelicots advokater, Stéphane Babonneau.

 MIGUEL MEDINA / AFP / NTBGisele Pelicot går sammen med advokatene sine Stephane Babonneau (h) and Antoine Camus (v)  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / NTB

Dominique Pelicot, 71, har innrømmet anklagene mot ham. Han filmet mange av overgrepene mot sin nå fraskilte kone. 50 andre menn er tiltalt for voldtekt sammen med ham.

Dommeren kunngjorde fredag at det vil bli gitt en advarsel i rettssalen før bildene vises, slik at «personer med følsom disposisjon og mindreårige kan forlate salen».

Advokatene til noen av de 50 medtiltalte. motsatte seg på det sterkeste at videobevisene skulle vises.

– Rettferdigheten trenger ikke det for å gå videre, hva er poenget med disse avskyelige visningene? sa advokat Olivier Lantelme.

Politiet klarte bare å identifisere 50 mistenkte av de 83 som dukket opp i Dominique Pelicots videoer.

De tiltalte er i alderen 26 til 68 år og kommer fra alle samfunnslag – brannmenn, farmasøyter, arbeidere og journalister.

Read Entire Article