– Fortsetter å satse

3 weeks ago 18



SAS lanserer flere nye ruter

SAS slipper flere nye ruter denne uken. Det er godt nytt for noen, og dårlig nytt for andre.

 Frode Hoff / TV 2
SATSER: SAS lanserer nå flere nye langdistanseruter som skal frakte nordmenn ut i verden. Men de nye rutene går stort sett bare i en bestemt himmelrettning Foto: Frode Hoff / TV 2

Publisert 17.09.2024 11:01 Sist oppdatert 23 minutter siden

Tirsdag 17. oktober feirer SAS og SkyTeam sitt nye alliansesamarbeid med å slippe flere rute-nyheter.

For å møte den økende etterspørselen etter reiser til USA, introduserer SAS en rute til Seattle, som tilbyr fem ukentlige direkteflyvninger fra København som en del av planen for sommeren 2025, skriver SAS i en pressemelding.

Dermed gjenopptar SAS ruten mellom de to byene 57 år etter den første flyvningen ble gjort. 

Ifølge SAS vil den nye ruten ha oppstart 21. mai neste år. Med Seattle lagt til nettverket, vil SAS tilby direkteflyvninger til 11 nordamerikanske flyplasser. 

 Tommy Storhaug / TV 2
LANSERER NYE RUTER: SAS-sjef Anko van der Werff møter pressen i København 17.oktober for å feire samarbeidet mellom SAS og Skyteam. Foto: Tommy Storhaug / TV 2

– Vi er glade for å utvide vårt nordamerikanske nettverk med Seattle. Ruten fra København vil gi flere reisemuligheter for våre kunder og styrke forbindelsen mellom Skandinavia og Pacific Northwest, en region med økende økonomisk betydning med dype skandinaviske røtter, sier Anko van der Werff, president og administrerende direktør i SAS.

Oslo til New York daglig

I tillegg til Seattle lanserer SAS også en ny daglig direkterute mellom Oslo og JFK flyplass i New York. 

Flyet som skal brukes på denne ruten er SAS sitt splitter nye Airbus A321 Long Range.

 SAS
FORNØYD: Kjetil Håbjørn, Sjef i SAS Norge, mener de nye SAS-rutene til styrke Oslo Lufthavn ytterligere som base Foto: SAS Foto: SAS

– Dette er veldig gode nyheter, både for de av våre reisende som har New York som mål og for de som skal videre innad i USA, sier sjef for SAS Norge, Kjetil Håbjørg til TV 2. 

– For våre reisende betyr dette flere alternativer til New York, og ikke minst et perfekt utgangspunkt for videre reiser i USA via våre SkyTeam-partnere.»

– Gjennom vår samarbeidspartner Delta kommer vi til å tilby en lang rekke videre forbindelser både innenriks i USA og internasjonalt. Lanseringen av denne nye direkteruten medfører at vi får to avganger til New York hver dag og er et strategisk grep for å styrke Oslo Lufthavn ytterligere som base, samtidig den understreker hvor viktig det norske markedet er for SAS.

– Ikke overraskende 

Flyekspert Hans Jørgen Elnæs i Winair er ikke overrasket over at SAS legger enda flere ruter til USA. 

 Thomas Evensen / TV 2
IKKE OVERRASKET: Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs er ikke overrasket over at SAS satser videre mot Vesten. Foto: Thomas Evensen / TV 2

– De fortsetter å satse vestover. SAS har vært i Seattle tidligere. og denne ruten komplementere nå rutenettet til SAS på vestkysten, sier Elnæs til TV 2.

– Så er det jo bra for nordmenn med en daglig direkterute til JFK i New York. A321 er et bra fly og et bra produkt, og det er godt å se at SAS satser på direkteruter fra Norge også, sier Elnæs og legger til; 

– Det er nok ikke det siste vi ser av nye ruter fra SAS. Jeg tror de vil fortsette å satse mot Amerika. 

– Mindre tro på Østen

De som hadde håpet på nye ruter mellom Skandinavia og Asia får ingen gode nyheter fra SAS i denne omgang 

– Jeg har nok mindre tro på at SAS vil satse på Asia slik situasjonen er nå. Krigen i Ukraina gjør at de ikke får stoppet i russisk luftrom, og da blir det langt og dyrt å fly, sier Elnæs til TV 2. 

– Hva vil disse nye rutene gjøre med billettprisene? 

 – Vi skal være glad for hver nye rute vi får. Jo flere ruter, jo mer konkurranse jo billigere billetter, sier Elnæs til TV 2. 

Read Entire Article