Forsvareren til drapssiktet nordmann i Finland til VG: –⁠ Han er i sjokk

2 hours ago 4



Onsdag fremstilles den drapssiktet trønderen for varetekt.

Den 66 år gamle nordmannen er siktet for å ha drept sin finske ektefelle, 29 år gamle Janne Puhakka. Ifølge politiet tok forholdet slutt for noen uker siden. Foto: Privat

Publisert: 16.10.2024 13:41 | Oppdatert: 16.10.2024 14:00

Politiet opplyste tirsdag at motivet skal være samlivsbrudd.

– Politiet har nå avhørt mannen som er mistenkt for drapet. Han har sagt at han skjøt offeret med en hagle, og at det forårsaket døden, skrev finsk politi i en pressemelding tirsdag.

Nordmannen har erkjent drapet.

– Han er i sjokk, sier advokat Ville Luoto på spørsmål fra VG om hvordan nordmannen har det.

Drapet på Janne Puhakka skjedde søndag. Foto: Privat

Det er ikke kjent hvordan trønderen stiller seg til siktelsen. Onsdag klokken 14 skal han begjæres varetektsfengslet i et fengslingsmøte.

Handlingen mistenkes for å være begått med overlegg, og på en særdels brutal og grusom måte, opplyste politiet tirsdag.

– Vi mistenker at drapet var planlagt, men jeg vil understreke at dette ikke er et bekreftet faktum, har Matti Högman sagt til VG.

Drapet på Janne Puhakka (29) skjedde i den finske byen Esbo, som ligger en halvtimes tid vest for Helsingfors. Politiet sa mandag at pågripelsen gikk rolig for seg. Nordmannen ble pågrepet på åstedet.

Åstedet var parets felles bolig. Foto: Vesa Moilanen / NTB

Tirsdag formiddag bekrefter politiet overfor den finske rikskringkasteren Yle at Puhakka hadde flyttet ut, av det som tidligere var deres felles hjem. Nordmannen og Puhakka var sammen i over ti år.

Ifølge politiet tok forholdet mellom de to slutt for flere uker siden.

– Under avhøret kom det frem ting knyttet til deres forhold og noen synspunkter rundt det. Den mistenkte har vist sterke følelser rundt hendelsen. Det hele har med følelser å gjøre, sier etterforskningsleder Högman.

Read Entire Article