Forsvarer Palestinakomiteen drap på sivile?

2 hours ago 6



Foto: Tornes, Erik

Publisert: 21.10.2024 01:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Nestleder i Palestinakomiteen Kjell Stephansen omtaler i et innlegg i Aftenposten 7. oktober-massakren som et angrep mot «okkupasjonsmakten Israel», men det var i hovedsak sivile som ble rammet denne dagen.

Fra fredelige kibbutzer langs grensen til musikkfestivalen Supernova ble uskyldige mennesker slaktet for fote. Småbarnsfamilier, kvinner, menn og eldre. På hvilken måte mener Stephansen at dette var et «angrep» på «okkupasjonsmakten»?

Palestinakomiteen sier den fordømmer angrep på sivile, samtidig som de omtaler 7. oktober-angrepet for «motstandskamp». Det henger ikke på greip når det store flertallet av de 1200 som ble drept, var sivile.

Stephansen mener det er urimelig å trekke linjer mellom 7. oktober og holocaust. Men 7. oktober-massakren var det største massedrapet på jøder siden holocaust. Ikke siden de tyske Einsatz-gruppene under andre verdenskrig hadde verden vært vitne til en slik omfattende og målrettet nedslakting av jøder. Hvis Palestinakomiteen virkelig mener at de fordømmer alle angrep på sivile, bør de slutte å forsvare 7. oktober-massakren som «motstandskamp».

Bjarte Bjellås, Med Israel for fred

Read Entire Article