Formel 1-samarbeid mellom Haas og Toyota: – Kan være starten

2 weeks ago 19



Den japanske bilgiganten Toyota kommer tilbake til Formel 1 etter å ha vært borte i 15 år.

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 11.10.2024 08:45

Fredag kommer nyheten om et samarbeid med den amerikanske Formel 1-stallen Haas.

Toyota trakk seg med umiddelbar virkning fra Formel 1 ved utgangen av 2009-sesongen - etter at finanskrisen hadde slått hardt inn.

Nå tror flere eksperter at samarbeidet med Haas kan bety starten på at Toyota kan komme tilbake for fullt.

– Toyota satser enormt på motorsport, så dette kan være starten på noe mer, altså at de ønsker å bygge sin egen motor til Formel 1, sier Viaplays Formel 1-kommentator Atle Gulbrandsen til VG.

– Jeg befinner meg akkurat nå på Bathurst i Australia, og Toyota viste i dag frem bilen de skal delta med i Supercars i 2026. Fra før satser de stort på WEC, WRC, NASCAR,Super GT og mye annet.

Nico Hülkenberg i Haas-bilen i Singapore Grand Prix nylig. Foto: Vincent Thian / AP / NTB

– Å ha en verdensledende aktør i bilsektoren som støtter og jobber sammen med vår organisasjon, samtidig som de søker å utvikle og akselerere sin egen tekniske og ingeniørmessige ekspertise – det er rett og slett et partnerskap med åpenbare fordeler for begge parter, sier Haas' teamsjef Ayao Komatsu i en uttalelse.

Toyota Gazoo Racing-logoen vil være synlig på Haas’ Formel 1-biler allerede under neste ukes USA Grand Prix i Austin. Toyota blir Haas' offisielle tekniske partner.

Haas vil fortsette å bruke Ferrari-motorer etter at de i juli ble enige om en kontraktsforlengelse til utgangen av 2028.

Med franske Esteban Ocon og briten Oliver Bearman får Haas en helt ny førerduo neste sesong.

Read Entire Article