Forfatterne svarer etter Haalands kritikk: – Har bare gjort jobben vår

2 weeks ago 11



Fotballstjernen Erling Braut Haaland reagerte onsdag på boken som Arilas Berg Ould-Saada har forfattet.

Forfatterne Arilas Berg Ould-Saada og Magnus Braaten av boken «Slaget om landslaget». Foto: Agnete Brun
  • Lisa Amdam Tetlie, VG

    Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 09.10.2024 19:06 | Oppdatert: 09.10.2024 19:25

Boken «Slaget om landslaget» ble gitt ut av Kagge forlag sist uke, skrevet av TV 2-journalist Magnus Braaten og Arilas Berg Ould-Saada som nylig sluttet som journalist i TV 2.

Da Erling Braut Haaland en sjelden gang stilte på pressekonferanse før torsdagens landskamp mot Slovenia, viste han tydelig misnøye med at interne meldinger har blitt lekket i boken.

– Det er selvfølgelig ikke bra. At noen, vi vet ikke hvem det er, men at noen gjør det. At en journalist og nå en agent skriver en bok om det … Det får være sånn det er. Om mitt agentteam hadde ansatt ham (Ould-Saada), hadde jeg ikke vært så glad for det, sa Erling Braut Haaland til VG.

Ould-Saada byttet 1. oktober bransje fra å være journalist til å starte som agent i Keypass - som blant annet har Alexander Sørloth og Sander Berge som klienter.

– Da vi skrev boken «Slaget om landslaget», jobbet Arilas som journalist i TV 2. Den jobben innebærer å tilegne seg informasjon og formidle den for lesere, heter det i en uttalelse fra Ould-Saada og Braaten til VG onsdag kveld.

– Nå skal han jobbe som agent, som er en helt annen rolle med helt andre oppgaver og hensyn å ta. Vi har ingen problemer med å forstå at en landslagskaptein reagerer når interne meldinger lekkes til journalister. Men som journalister har vi bare gjort jobben vår. Nå ser Arilas frem til et nytt kapittel i en ny jobb, står det videre.

VG spurte Haaland om han har reagert på at flere landslagsspillere nå har Ould-Saada som agent.

– Jeg jobber ikke med ham eller det firmaet, men hadde Rafaela (Pimenta, Haalands agent) sendt melding om at han var ansatt, hadde jeg klødd meg i hodet, svarte Haaland.

Morten Wivestad, som er daglig leder i Keypass, tar Ould-Saada i forsvar.

– Når man gjør en god jobb i én bransje, slik Arilas har gjort, blir man raskt ettertraktet i en annen. Dette er helt vanlig på tvers av næringslivet. Vi er svært fornøyde med å ha Arilas på laget og ser på hans journalistiske bakgrunn som en styrke. I Keypass er det alltid spillernes integritet og interesser som kommer først, og all informasjon behandles konfidensielt. Slik har det alltid vært, og slik vil det fortsette å være, skriver Wivestad i en SMS til VG onsdag kveld.

Arilas Berg Ould-Saada på jobb for TV 2 med Egil «Drillo» Olsen og Jesper Mathisen i juni 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Boken inneholder lekkede meldinger fra private WhatsApp-grupper blant landslagsspillerne fra høsten 2020 i forbindelse med at Norge aldri fikk stilt til en avgjørende landskamp mot Romania.

Før det såkalte «nødlandslaget» spilte 1–1 borte mot Østerrike.

I boken vises det til meldinger fra Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og flere av spillerne i den daværende landslagstroppen.

Jørgen Strand Larsen fortalte tirsdag at kapteinsteamet med Haaland og Ødegaard tok en prat med resten av spillegruppen.

– Om dette er noe som skulle skjedd nå, så er det oss innad i gruppa som må passe på hva vi gjør. Vi er viktige forbilder og må vise respekt for alle andre. Så er det også det å vise respekt innad i gruppen om at ting ikke må deles med andre. Vi er vanlige mennesker og gjør feil. Det er kjedelig når slike ting kommer ut, men nå har vi lagt det dødt. Moralen i gruppa er bedre enn noen gang, sa Strand Larsen.

PS. Forfatterne av boken «Slaget om landslaget», Magnus Braaten og Arilas Berg Ould-Saada, har tidligere jobbet i VG.

Read Entire Article