Folkeuniversitetet konkurs – nesten 200 mister jobben

1 week ago 7



  • Folkeuniversitetet konkurs – nesten 200 mister jobben

    Folkeuniversitetet er konkurs etter nesten 160 års drift. Torsdag denne uken meldte selskapet oppbud.

    Det bekrefter styreleder Lina Buvik Vibe overfor Nordre Aker Budstikke. Hun omtaler situasjonen som «veldig, veldig trist».

    – Vi har inntil de siste dagene jobbet hardt for at vi skulle lykkes, men dessverre gikk ikke det. Det er mange mekanismer som har gjort at vi har gått konkurs, ingen enkeltårsaker, sier Vibe.

    Folkeuniversitetet ble stiftet første gang i 1864.

    Selskapet har de siste årene tilbudt kurs rettet mot både bedrifter og enkeltpersoner. Ifølge Proff hadde Folkeuniversitetet 189 ansatte.

  • Joakim Midtbø Viland

    13 min

    Høyesterett: Kvinne skulle ikke hatt omvendt voldsalarm

    I april 2024 fikk påtalemyndigheten lovhjemmel til å pålegge omvendt voldsalarm (elektronisk kontroll) overfor personer som mistenkes for å ha brutt et besøksforbud. En kvinne ble senere samme måned ilagt slik kontroll basert på mistanke om brudd på besøksforbud som hadde skjedd før loven trådte i kraft. 

    Det strider ifølge Høyesterett mot grunnloven, som verner borgere mot lover som gir tilbakevirkende kraft.

    «Selv om innføringen av bestemmelsen om omvendt voldsalarm var begrunnet i tungtveiende samfunnsmessige hensyn, kan ikke dette begrunne at bestemmelsen gis tilbakevirkende kraft», skriver de i en pressemelding.

  • Fengselslærer tatt med hasj i BH-en og telefon i kake

    En lærer på et fengsel i Østfold er varetektsfengslet i fire uker etter at hun forsøkte å smugle både mobiltelefoner og cannabis inn i fengselet.

    Tirsdag denne uken var kvinnen på vei inn i fengselet med en medbrakt kakeform. Under kaken var det en ekstra form, og da bakverket ble skannet, oppdaget fengselsansatte at det lå to mobiltelefoner i den nederste formen, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

    Funnet førte til at læreren ble kroppsvisitert. Da ble det avdekket at hun også forsøkte å smugle cannabis inn i fengselet. Stoffet ble oppbevart både i bukselinningen og i sports-BH-en hun hadde på seg, skriver avisen.

    Læreren har undervist både soningsfanger og varetektsinnsatte i et fengsel i Østfold.

    Torsdag ble hun fremstilt for varetektsfengsling i Søndre Østfold tingrett. Her fikk påtalemyndigheten medhold i sin begjæring om fire uker i varetektsfengsling med om brev- og besøksforbud for kvinnen.

  • Joakim Midtbø Viland

    15:10

    Tiltalt for overgrep på barnevernsinstitusjon

    En mann er tiltalt for seksuelle overgrep mot fem jenter på en barnevernsinstitusjon på Østlandet, melder NRK. Jentene var mellom 14 og 16 år gamle da overgrepene fant sted.

    Mannen er tiltalt for seksuell omgang med barn under 16 år, voldtektsforsøk av barn under 16 år, seksuelt krenkende adferd mot barn under 16 år og seksuelt krenkende adferd av barn over 16 år.

    I tillegg er mannen tiltalt for å ha mottatt og lagret flere seksualiserende bilder av en av de fornærmede.

  • Joakim Midtbø Viland

    14:28

    Fengslet etter suppekasting på Van Gogh-maleri

    Foto: JUST STOP OIL / Reuters / NTB

    To klimaaktivister fra organisasjonen «Just stopp oil» ble fredag fengslet for skadeverk. Phoebe Plummer og Anna Holland kastet tomatsuppe på det verdensberømte maleriet «Solsikker» av Vincent van Gogh.

    Hendelsen fant sted på Nasjonalgalleriet i London oktober 2022, og vakte internasjonal oppsikt.

    Selve maleriet kom uskadet fra hendelsen. Det gjorde ikke rammen. Begge nektet straffskyld. Nå er de to dømt til fengselsstraff. 23 år gamle Plummer må sone to år, mens 22 år gamle Holland må sone 20 måneder.

  • Joakim Midtbø Viland

    14:11

    P-hus-dødsfallet: Kan ta måneder å få svar

    Mandag omkom en mann i 60-årene etter at bilen hans falt fra fjerde etasje i et parkeringshus på Sandvika Storsenter.

    Til TV2 skriver Kathrine Eilertsen fra Statens vegvesen at de vil gjennomføre tekniske undersøkelser på bilen. Svarene på undersøkelsen kan det ta flere måneder å få.

    – Statens vegvesen vil prioritere å undersøke om det er en teknisk feil på bilen på bakgrunn av den allmenne interessen dette har. Erfaringsmessig tar en slik teknisk undersøkelse mellom tre og seks måneder, skriver hun.

    Videre skriver hun at politiet ikke kan konkludere med årsak til ulykken før denne og resultater fra andre undersøkelser og etterforskningsskritt er ferdig.

    Tidligere denne uken ble det kjent at mer enn 5000 biler av samme type, Volvo XC40, ble tilbakekalt i 2022. Årsaken var en teknisk feil som kunne få bilen til å akselerere på egen hånd.

    – Politiet har ennå ikke fått klarhet i om den aktuelle bilen var blant de tilbakekalte bilene fra produsenten, skriver Eilertsen.

  • Avgått Stavanger-ordfører avhørt av politiet

    Tidligere Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal har forklart seg for politiet.

    Tidligere Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal har forklart seg for politiet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

    Sissel Knutsen Hegdal gikk av som Stavanger-ordfører etter det ble kjent at hun hadde brukt partimidler til private formål. Fredag ble hun avhørt.

    Den tidligere Høyre-ordføreren er mistenkt for underslag. Hegdals forsvarer Halvar Helle sier til Stavanger Aftenblad at avhøret gikk greit.

    – Ordføreren nekter straffskyld. Hun har forklart seg inngående om de fire forholdene saken gjelder. To middager, ett kontantuttak og én gave. Hun har gitt en grundig redegjørelse. Utover dette har jeg ingen kommentarer til saken, sier Helle.

    Uken før politiavhøret på politistasjonen i Sandnes var det en positiv Hegdal som uttalte seg til samme avis.

    – Jeg ser frem til å forklare meg for politiet, og møter ved første anledning. Jo før, jo heller. Mitt mål er å opplyse saken og å bistå politiet slik at de kan ta en rask avgjørelse, sa Hegdal.

  • Joakim Midtbø Viland

    13:34

    Syklist skal være påkjørt i Oslo

    I en melding til pressen klokken 13.13 skriver politiet at nødetatene er i Kalbakkveien i Oslo.

    – En person skal være påkjørt av en bil, skriver de.

    Syklisten skal ha lettere skader og er kjørt til legevakten for sjekk.

    – Vi vet foreløpig ikke foranledningen for ulykken.

    Politiet oppretter sak på forholdet.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article