Fød barn og hold kjeft!

2 hours ago 2



Ingen skal skammes for å få barn og ta godt vare på dem samtidig som de ivaretar jobb eller verv. Ingen!

Foto: Jacob J. Buchard

Gunnar Stavrum og Nettavisens kritikk av stortingspolitiker Anja Ninasdotter Abusland blir mer alvorlig for hver dag!

Jeg er takknemlig for at Sp-politikeren står fjellstøtt i dette og tar en kjønnskamp vi alle trodde var ferdig kjempet. Yngre og eldre er underrepresentert på Tinget. Det er et demokratisk problem. Saker som denne, er en del av årsaken.

Om vi følger Gunnar Stavrums resonnement til ende, skal kvinner i fruktbar alder (og menn med risiko for å bli syke de neste fire årene?) av samvittighetsårsaker takke nei til verv og stillinger der offentlige midler går til å dekke mellomlegget mellom folketrygdens velferdsytelser og arbeidslivets ytelser.

Det vil si at kvinner i fruktbar alder ikke kan bli journalister eller redaktører på grunn av pressestøtten, ikke kan jobbe i kulturinstitusjoner med offentlig tilskudd, ikke kan være rektor eller lærer ved en skole som betaler full lønn under permisjon - eller være folkevalgt.

Et land der kvinner i fruktbar alder skal fratas definisjonsmakt, føde barn og holde kjeft, vil jeg ikke være med på å skape.

I sin berømte tale nyttårsaften 2018, ba daværende statsminister Erna Solberg Norges kvinner om å føde flere barn for å redde den norske velferdsstaten. Solberg etterspurte flere politiske løsninger for å legge til rette for at flere yngre skal ønske å få flere barn.

Skal disse ønskene bli virkelighet, trenger vi flere kvinner og menn som Anja på Tinget. Ikke færre. Politikere med fersk og dagsaktuell småbarnserfaring er gull verdt for velferdsstaten Norge.

Vi skal ikke tilbake til 50-tallet!

Så:

Gratulerer med et nytt mirakel i magen, Anja.

Og tusen takk for den enestående gode jobben du gjør for landet vårt.

Fikk hets etter artikkel: – Skremmende at de holdningene finnes der ute

Rykende uenige om kunngjøring av graviditet

Read Entire Article