Rapporten tar særlig for seg det som har skjedd på de okkuperte palestinske områdene.
Den hjerteskjærende historien om fem år gamle Hind Rajab gikk verden rundt i vinter.
Hendelsen er spesifikt nevnt i FN-rapporten som en av de mest alvorlige sakene.
– Kom og hent meg!
– Kommer dere og henter meg?
Lydopptaket fra 29. januar ble det siste verden hørte fra den fem år gamle jenta.
Når den lille jenta ringer Røde Halvmåne, sitter hun i en bil omringet av seks døde familiemedlemmer. To ambulansearbeidere som kom for å hente henne ble også drept. Det samme ble Hind.
Kommisjonen mener det er gode grunner til å slå fast at den israelske hæren opererte i området og er ansvarlig for å drepe familien på syv, beskyte ambulansen og drepe de to ambulansearbeiderne.
Ambulansearbeiderne er to av flere som skal ha blitt angrepet i løpet av krigen.
I rapporten står det at 113 ambulanser er angrepet og minst 61 er skadet, ifølge kommisjonens opptelling i midten av juli.
Det er tre personer som danner kommisjonen som ble opprettet av FNs menneskerettighetsråd i mai 2021.
– Politisk agenda mot Israel
Israel har tidligere anklaget kommisjonen for «systematisk antiisraelsk diskriminering» da de avviste konklusjonene i rapporten fra juni. Også den anklaget Israel for å begå forbrytelser mot menneskeheten i Gaza.
– Undersøkelseskommisjonen har nok en gang bevist at dens handlinger tjener en innsnevret politisk agenda mot Israel, sa Israels ambassadør til FN i Genève, Meirav Ellon Shahar, den gang.
Det er så langt ikke kommet noen kjente reaksjoner fra Israel etter den siste rapporten 10. oktober.
NRK har gjort flere forsøk på å et svar fra den israelske ambassaden i Norge. Det har ikke lyktes å få et svar på kritikken mot Israel.
Begge sider i krigen blir anklaget for tortur, seksuell vold og kjønnsbasert vold.
I forrige FN-rapport fra kommisjonen i juni konkluderte FN-granskerne også med at palestinske grupper har begått krigsforbrytelser.
– Bevisst for å ødelegge helsesystemet
Kommisjonen mener «israelske sikkerhetsstyrker bevisst har drept, såret, arrestert, internert og torturert medisinsk personell.»
– Israel har gjennomført en bevisst politikk for å ødelegge helsesystemet i Gaza som en del av et større angrep på Gaza, heter det i konklusjonen som ble offentliggjort samtidig med rapporten.
Kommisjonen er nedsatt av FNs menneskerettsråd, og hele rapporten skal legges frem til generalforsamlingen i FN i slutten av oktober.
– Israel må umiddelbart stoppe sin hensynsløse ødeleggelse av helsetjenester i Gaza, sier leder av kommisjonen, Navi Pillay, i en uttalelse.
Ødeleggelsene av helseinstitusjoner skaper betydelige og langsiktige skadelige effekter på sivilbefolkningen, sier hun.
– Spesielt barn har båret hovedtyngden av disse angrepene, og de lider både direkte og indirekte etter kollapsen av helsevesenet, sier Pillay.
Ni FN-forespørsler uten svar fra Israel
I den ferske rapporten trekker kommisjonen også fram overgrep mot palestinske fanger i Israel og de israelske gislene i Gaza.
Kommisjonen skriver at de sendte ni forespørsler om informasjon og tilgang til Israels regjering, men de har ikke mottatt noe svar fra Israel.
Publisert 14.10.2024, kl. 05.19