Fire minutter sikret tidenes sesongstart

Bunnlaget Kongsvinger ledet 2–0. Så begynte ketsjupen å renne.

Publisert: 06.10.2024 18:02

NIDAROS - KONGSVINGER 6–2 (0–1, 0–1, 6–0):

Nidaros skjøt og skjøt og skjøt. Og misset og misset og misset.

Så kom snuoperasjonen som sørger for klubbens beste sesongstart noensinne.

For når ketsjupen først begynner å renne ut av flasken, er den vrien å stoppe. Og etter å ha vunnet sisteperioden hele 6–0 mot Kongsvinger søndag, står Nidaros nå med 15 poeng på de første seks seriekampene.

Så godt har klubben aldri startet siden de forsøkte seg i førstedivisjon for første gang i 2016.

Nidaros-leiren var ikke spesielt fornøyde etter lørdagens tremålsseier over Kongsvinger, og planla å slå tilbake da samme lag gjestet Leangen ishall søndag.

Men etter et åpningsminutt med bra Nidaros-trykk, kom Kongsvinger seg mer inn i kampen og tok da også ledelsen før ti minutter var spilt.

Det tok litt tid før Nidaros-dominansen ble veldig synlig, men utover i den første perioden mer eller mindre bodde samtlige spillere - minus Nidaros-keeper Alexander Johansson - i Kongsvingers sone.

Hjemmelaget fikk imidlertid ikke uttelling, til tross for at skuddstatistikken viste 16–2 favør Nidaros.

Kongsvinger har hatt en tung start på årets sesong, og sto med én seier og fire tap før søndagens kamp.

Men de kunne gjort livet ordentlig surt for Victor Wallsons lag dersom bortelagets kontring tidlig i den andre perioden hadde endt i nettet i stedet for metallet bak Nidaros-keeperen.

Så skulle det bli surt likevel. For før fem minutter var spilt satte bortelagets Theodor Karlunden likevel inn 2–0 til Kongsvinger.

Nidaros spilte seg til flere store muligheter, uten å finne veien til nettmaskene.

Og da lagene gled av isen og gikk i garderoben etter to perioder, hadde Nidaros fyrt av 31 skudd på mål. Kongsvinger hadde seks.

Og Kongsvinger ledet 2–0.

Nidaros startet den siste perioden i power play, og satte tonen på direkten. Kun sekunder var spilt før hjemmelaget hamret pucken i metallet.

Overtallspillet lyktes ikke, men Nidaros fortsatte kjøret mot Kongsvinger-buret.

Såpass at det til slutt bare måtte bli mål. Drøye tre minutter ut i perioden spilte hjemmelaget rundt Kongsvinger, og pucken fant til slutt veien til Ole Christian Westad Larssen.

Han brukte tiden godt og satte inn 1–2-scoringen som ga håp om en snuoperasjon i Leangen ishall.

Like etter sto det 2–2. Kongsvinger-spillerne hengte ikke med, og Mateusz Szurowski sendte pucken i nettaket. Og vekket hjemmefansen ordentlig.

Og det tok ikke lange tiden før 3–2-goalen var et faktum. Svein Petter Falk-Larssen var sist på pucken, og før nettopp det var skrevet sto det plutselig 4–2 til Nidaros etter at Ole Christian Westad Larssen satte inn sin andre for dagen.

0–2 til 4–2 på fire minutter og 14 sekunder tvang frem timeouten hos bortelaget, mens den fremkalte jubelen i Leangen.

Så satte Lukas Tjore inn 5–2 og det hele var avgjort. Uten at det stanset der. Sander Vedul-Kjelsås skulle også være med på festen i den tredje perioden, og økte til 6–2 med minutter igjen å spille.