Filip Ingebrigtsen blir trodd – saken likevel henlagt

2 days ago 12



SANDNES (TV 2): Statsadvokaten tror på at Filip Ingebrigtsen (31) ble mishandlet fysisk og psykisk av Gjert Ingebrigtsen (58), men de mener saken er foreldet.

 Robert Reinlund / TV 2
TILTALT: Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Han risikerer å bli tiltalt for det samme også mot Jakob Asserson Ingebrigtsen (23). Foto: Robert Reinlund / TV 2

Publisert 02.07.2024 10:46 Sist oppdatert 2 minutter siden

– Hvis saken skulle henlegges, så er det riktig. Statsadvokaten har jo vurdert at det har foreligget et regime av familievold, men at anmeldelsen har kommet for sent, sier vedkommendes bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til TV 2.

Politiet henla først den mellomste løpebrorens sak fordi de mente at bevisene ikke holdt. Etter at Larsen klaget på henleggelsen, har statsadvokaten endret begrunnelsen for henleggelsen.

TV 2 er kjent med at statsadvokaten mener det er god bevismessig dekning for at løpetrener og syvbarnsfar Gjert Ingebrigtsen utsatte sønnen Filip Ingebrigtsen for vold i nære relasjoner, men at dette i så fall er mer enn ti år siden.

 Pablo Friis /TV 2
I SESONG: Filip Ingebrigtsen, her under et stevne i Huelva i Spania i april i år, har fått sin sak mot faren endelig henlagt. Foto: Pablo Friis /TV 2

Filip Ingebrigtsen flyttet ut av barndomshjemmet i 2014, men flyttet senere hjem igjen. Statsadvokaten mener det er sannsynlig at 31-åringen ble utsatt for vold frem til han flyttet hjemmefra, får TV 2 opplyst.

Vold i nære relasjoner har en foreldelsesfrist på ti år.

Forsvarer: – Lagt bort

Ingebrigtsens forsvarer, advokat Heidi Reisvang, påpeker at saken uansett er henlagt.

– Det vil si at den er endelig påtaleavgjort og det tas ikke ut noen tiltale der, sier Reisvang.

 Magnus Nøkland / TV 2
FORSVARER: Advokat Heidi Reisvang bistår Gjert Ingebrigtsen, som nekter straffskyld. Foto: Magnus Nøkland / TV 2

– Men statsadvokaten tviler ikke på at forholdene som er beskrevet, har skjedd?

– Ingebrigtsen har hele veien benektet at det har skjedd noe straffbart. Nå er saken endelig avgjort, og den er lagt bort av påtalemyndigheten, sier hun.

Jakob-sak omgjort

Tirsdag ble det kjent at statsadvokaten også omgjør henleggelsen av saken til Jakob Asserson Ingebrigtsen (23). Politiet har, på vegne av friidrettsstjernen, anmeldt faren hans for omfattende psykisk og fysisk vold over tid.

 Daniel Sannum Lauten / TV 2
Jakob Asserson Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson Ingebrigtsen hjemme i Sandnes. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Etter at politiet henla saken, har statsadvokaten kommet til at 23-åringen må avhøres på nytt før politiadvokaten kan sende en ny påtaleinnstilling. Først når det er gjort, blir det klart om Gjert Ingebrigtsen skal tiltales også for dette forholdet.

Fra tidligere er han tiltalt for vold i nære relasjoner mot av de andre barna sine. Det er ennå ikke kjent når denne saken skal opp for retten.

Gjert Ingebrigtsen har hele tiden fastholdt sin uskyld knyttet til alle anmeldelsene som har kommet.

– Det er klart at det er godt for han at sakene, i hvert fall tre av dem, er endelig henlagt. Når det gjelder den fjerde saken, så er ikke den omgjort til noen tiltale, men det er sendt tilbake til etterforskning, sier Reisvang.

Read Entire Article